Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Stoffen lijkwade: alles op een rij

De stoffen lijkwade die het beste past

Aangezien we veel verschillende soorten stoffen lijkwade in ons assortiment hebben, helpen we u graag in het maken van een keuze. Op deze pagina vindt u informatie over al onze stoffen op een rij, zodat u zelf kunt beslissen welke stof het beste bij u of bij een nabestaande past.

Hennep

De hennepstof  van onze Hennep lijkwade is een milieuvriendelijk product dat van zichzelf een beige aardetint heeft: donker ecru. De grove weefmethode maakt dat het materiaal mooi gedrapeerd kan worden. Hennep is een van de snelst groeiende gewassen die er bestaan en de plant heeft geen kunstmest nodig, wat vervuiling van de bodem en waterwegen voorkomt. Ook zijn er geen pesticiden nodig. Al met al maakt dit hennep een erg duurzaam materiaal. Lees hier meer over hennep productie en de bijzondere eigenschappen van hennep textiel.

 

stoffen lijkwade

 

Bamboe

Zoals de naam al doet vermoeden wordt onze Bamboe lijkwade gemaakt van Bamboe textiel. Ondanks de hardheid van bamboe als plant is de stof opvallend zacht soepel. De licht glanzende witte stof voelt bij aanraking glad aan. Bamboestof is een milieubewuste keuze aangezien bamboe erg snel en gemakkelijk groeit. Een groot voordeel van de plant is dat er net als bij hennep geen pesticiden nodig zijn, en er zelfs geen extra watertoevoer nodig is. Daarnaast heeft de stof zelf ook een aantal bijzondere eigenschappen. Bamboe kan 60% meer vocht opnemen dan katoen, en heeft van zichzelf een antibacteriële werking. Lees hier alles over ons bamboe textiel.

 

stoffen lijkwade

 

Flanel

Voor onze Zachte lijkwade gebruiken wij flanel die geweven van ongebleekt biologisch katoen. De stof is aan twee zijden geruwd waardoor het weefsel bijzonder zacht en dik aanvoelt. De stof is niet geverfd, en heeft de originele katoenkleur: ecru. De stof valt erg soepel en is hierdoor makkelijk te vouwen en te draperen. Het katoen dat wij gebruiken voor onze Zachte lijkwaden is 100% biologisch. Het katoen wordt in Izmir, Turkije, verwerkt tot flanel. Het katoen uit dit gebied is een van de mooiste soorten die er zijn. Dit is te zien en te voelen aan deze stoffen lijkwade.

 

stoffen lijkwade

 

Canvas

Het canvas dat wij gebruiken voor onze Gekleurde lijkwaden is gemaakt van katoen. Door de stugheid van de stof hebben de lijkwaden een krachtige uitstraling. Ondanks deze stugheid is het een ademende stof. De stof is effen gekleurd, waardoor de waden een serene uitstraling hebben als ze zijn dichtgevouwen.

 

gekleurd canvas

 

Fairtrade katoen

Voor onze Fairtrade lijkwade maken wij gebruik van Fairtrade katoen. Katoen is van zichzelf een vrij stug materiaal. Wanneer het echter op de juiste manier geweven wordt vormt het een mooie soepele stof voor een lijkwade. Het ongebleekte katoen is met de hand geweven, waardoor er mooie patronen ontstaan in de stof. Benieuwd naar hoe en waar de stof gemaakt wordt? Lees meer over ons Fairtrade Katoen.

 

stoffen lijkwade

 

Zijde

Onze Matka zijde lijkwade en onze RangMai lijkwade worden allebei gemaakt van zijde. Matka zijde is over het algemeen iets grover dan de meeste zijde. Door de grove weving valt het zijde minder soepel dan linnen maar zeker niet zo stug als hennep. Over het algemeen oogt zijde luxueus, maar behoudt de stof door de grove weving een natuurlijke uitstraling. Het heeft altijd een subtiele glans over zich die de schaduw- en lichtwerking van de plooien verdiept. Benieuwd hoe zijde wordt gemaakt? Lees hier meer over de zijde productie

 

stoffen lijkwade   zijde

 

Canvas

Onze Dikke lijkwade wordt gemaakt van stevig, ademend canvas. Dit canvas is geweven van ongebleekt biologisch katoen, en heeft de natuurlijke katoenen ecru kleur. De stevige stof vouwt vrij stug waardoor de vouwen benadrukt worden. Dit geeft de lijkwade een stoere, solide uitstraling. Lees meer over onze Biologische Canvas.

 

stoffen lijkwade

 

Denim

Het denim dat wij gebruiken voor onze Spijkerstof lijkwade is een stevige katoensoort die een fijn ademend karakter heeft. De stof is geweven met een keperbinding waardoor er schuine lijnen zichtbaar zijn. Het denim dat wij gebruiken wordt gemaakt van biologisch katoen. Dit denim wordt geproduceerd in Izmir, Turkije. Dit gebied staat bekend om haar relatief zachte en mooie katoen. Denim is ooit uitgevonden door goudzoekers en draagt een rijke geschiedenis onder de grond. Wilt u hier meer over lezen? Hier vindt u alles over ons Biologische Denim.

 

spijkerstof

Facebook Deel op Facebook

Twitter Deel op Twitter

instagram Volg ons op Instagram