dag & nacht lijkwade

Dag & Nacht lijkwade

De Dag & Nacht lijkwade is een wade die bestaat uit twee delen. De ene helft van de lijkwade is wit en de andere helft is nachtblauw. Door dit contrast kan er aan de wade een symbolische betekenis worden gegeven.


370,00

Op voorraad

Voor 17u besteld, morgen in huis (niet op zon- en feestdagen)

Kwaliteit & afmeting

De afmetingen van deze lijkwade zijn voor iedereen geschikt. De lijkwade is gemaakt van stevig canvas katoen.

Verzending & retournering

Wij garanderen dat uw product op tijd worden geleverd. Vandaag besteld voor 17u is de volgende dag geleverd. Dit met uitzondering van zondag. Rerourneren of ruilen kan binnen 14 dagen na aankoop.

Canvas Dag & Nacht lijkwade

Het canvas van de Dag & Nacht lijkwade is geweven van katoen. Door de manier van weven is het een prettig ademende stof die stevig om een persoon heen zit. Het nachtblauw en het gebroken wit zijn in de lengterichting van elkaar gescheiden. Door de manier van vouwen ontstaat een mooi en bijzonder resultaat.

Dag & Nacht lijkwade

Zelf inwikkelen

Door het kleurverschil van de Dag & Nacht lijkwade kan de manier van wikkelen de aanblik veranderen. Bij het wikkelen kan er gekozen worden of het nachtblauw of het wit de boventoon voert. De lijkwade kan elke dag verder gesloten worden, waarbij zwart en wit elkaar kunnen afwisselen. Zelf inwikkelen kan een mooie symbolische stap zijn in het nemen van afscheid.

Dag & Nacht lijkwade
Dag & Nacht lijkwade
Dag & Nacht lijkwade

De stof

Dag & Nacht lijkwade

De opbaarplank

Om een lijkwade te gebruiken bij een crematie of begrafenis is het gebruik van een opbaarplank noodzakelijk. Wij bieden verschillende opbaarplanken aan die mooi aansluiten bij de Dag & Nacht lijkwade, zoals de Schaal van wilgentenen en de Aardeplank.

aardeplank opbaarplank
Dag & Nacht lijkwade
Wikkelgoed vouwwijze

Veelgestelde vragen

Om uw vragen te beantwoorden hebben wij veelgestelde vragen op een rij gezet.

Vragen

Hoe kan de wade het beste gevouwen worden?

Er zijn twee manieren waarop de wade gevouwen kan worden. De instructies hiervoor worden altijd meegeleverd bij de wade. Tevens kunt u de instructies vinden op de hieronder genoemde pagina.
Vouwinstructie lijkwade

Kan een lijkwade worden gebruikt bij een crematie?

Ja, een lijkwade kan in combinatie met een draagbaar gebruikt worden bij een crematie. Bij sommige crematoria is het verplicht om een Inschuifplank te gebruiken als de baar geen platte bodem heeft. Neem daarom altijd eerst contact op met het crematorium dat u voor ogen heeft.
Inschuifplank

Kan de wade vastgezet worden aan de draagbaar?

Met behulp van een sluiting van hennepband kan het lichaam aan de draagbaar vast worden gemaakt. Ook kan hiermee de wade om het lichaam vast worden gezet. Deze sluitingen hebben wij in twee uitvoeringen: Sluiting breed en Sluiting smal.
Sluiting van Hennepband

Alle veelgestelde vragen