Kosten natuurbegraven

Kosten natuurbegraafplaats

Als voorstander van alternatieve manieren van begraven informeren wij u graag over natuurbegraafplaatsen. Een vraag die vaak naar boven komt is hoeveel een begraafplaats kost, en in hoeverre dit verschilt met de kosten van een reguliere begraafplaats.

Wat kost een natuurbegraafplaats?

De kosten natuurbegraafplaats kunnen enorm verschillen. Dit komt omdat er veel verschil is tussen wat de begraafplaatsen aanbieden wat betreft grafrecht, groepsgraven, urngraven en gedenktekens. Daarnaast speelt de wetgeving in de regio soms ook een rol, en in hoeverre het onderhoud en het begraven wel of niet inbegrepen is in de prijs. De prijs voor een graf voor onbepaalde tijd bevind zich meestal rond de €2000 à €3000, al zijn er uitschieters richting de €9000. Dit klinkt wellicht vrij duur, maar vergeleken met de extra kosten rondom een reguliere begraafplaats is het totaalplaatje een stuk goedkoper.

Wat kost een urngraf?

De prijs van een urngraf op een natuurbegraafplaats bevind zich tussen €950 en €4250. Over het algemeen kost het begraven zelf €500, en het begraven van een urn €300. Om achter de precieze prijs te komen kunt u het beste via ons overzicht van natuurbegraafplaatsen een begraafplaats bij u in de buurt zoeken.

 

kosten natuurbegraafplaats

Natuurlijke materialen

De meeste natuurbegraafplaatsen stellen het verplicht om gebruik te maken van natuurlijk afbreekbare materialen. Hierbij kunt u onder andere denken aan onze Lijkwaden en Opbaarplanken, die wat betreft kosten ook verschillen van een gelakte doodskist. Als u twijfelt over het gebruik van een product, dan raden wij u aan om goed te overleggen met de begraafplaats die u op het oog heeft.