Menu
0

Geen producten in je winkelmand.

Biologisch Bergama katoen

Het biologisch katoen dat wij gebruiken voor onze producten komt uit het gebied rond de Egeïsche zee.

Het gewas wordt geteeld in Bergama. Dit ligt in het achterland van Izmir, gelegen in Turkije. Het katoen uit dit gebied is een van de mooiste soorten die er zijn. Dit is te zien en te voelen aan de stoffen.

Biologisch katoen

Het biologisch katoen wordt verbouwd op plantages waar de boeren uitsluitend gebruik maken van natuurlijke grondstoffen en methodes. Er wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Het katoen wordt met de hand geplukt, wat als voordeel heeft dat alleen de goede katoen gebruikt wordt. Nadat het katoen geplukt is moet het grondig gewassen worden, zodat alleen de katoenvezels overblijven. Om garen te maken van deze vezels wordt er met een machine gezorgd dat alle vezels plat liggen, in dezelfde richting. De vezels worden dan in dikke strengen gedraaid, waarna deze strengen genoeg worden verdund om tot garen gesponnen te worden. Van dit garen wordt de uiteindelijke stof gewoven.

biologisch katoen

Afwisseling van gewassen

Om te voorkomen dat de grond haar kwaliteit verliest worden er op de plantage regelmatig andere gewassen verbouwd. Wanneer elk jaar hetzelfde gewas wordt geteeld worden namelijk steeds dezelfde stoffen uit de grond gehaald. Verschillende gewassen hebben verschillende grondstoffen nodig. Door gewassen af te wisselen blijft de grond een goede voedingsbodem.

GOTS-gecertificeerd

Het hele productieproces van onze katoenproductie is GOTS-gecertificeerd. Dit houdt in dat het telen en oogsten van de katoen voldoet aan bepaalde eisen: er worden geen pesticiden of kunstmest gebruikt bij de teelt. Ook voldoen de arbeidsomstandigheden aan strenge eisen. Lees hier meer over het GOTS-certificaat.

Lijkwaden gemaakt van katoen

De lijkwaden die zijn gemaakt van dit biologisch katoen zijn de Zachte lijkwade, de Dikke lijkwade en de Spijkerstof wade. De Zachte lijkwade is een luchtige wade van zacht biologisch flanel. De Dikke lijkwade gemaakt van biologisch stevig canvas is net als de Spijkerstof lijkwade een stoere biologische lijwade.