basic set draagbaar lijkwade

Basic set

Onze Basic set is speciaal ontwikkeld voor een krachtige, pure aanblik. De set bestaat uit de serene Basic lijkwade en de eenvoudige Basic baar.

Bij deze set is er geen inschuifplank nodig.


Kussentje

Op voorraad

Voor 17u besteld, morgen in huis (niet op zon- en feestdagen)

Kwaliteit & afmeting

De afmetingen van deze wade en draagbaar zijn voor iedereen geschikt. De wade is gemaakt van biologische molton en de draagbaar (210x65cm) van ongelakt populierenhout.

Verzending & retournering

Wij garanderen dat uw product op tijd worden geleverd. Vandaag besteld voor 17u is de volgende dag geleverd. Dit met uitzondering van zondag. Rerourneren of ruilen kan binnen 14 dagen na aankoop.

Basic lijkwade

De Basic wade is gemaakt van biologisch molton. Deze natuurlijke stof oogt uiterst elegant door haar zachtheid en de soepele manier waarop de wade te draperen is. De wade is vervaardigd uit één stuk molton waardoor er geen midden-naad is. Dit is bijzonder, aangezien de meeste weefmachines niet breder kunnen weven dan 150 centimeter.

basic set lijkwade draagbaar

Basic baar

De Basic baar past door de eenvoudige vorm en zachte uitstraling in elke uitvaart. De draagbaar heeft zes handvatten aan beide zijden. Bij het dragen van de baar kan de wade met een Sluiting van hennep vast worden gemaakt. Deze opbaarplank heeft voor crematies geen extra inschuifplank nodig.

basic draagbaar
basic draagbaar
basic draagbaar - basic lijkwade

Zelf inwikkelen

In de drukte die de dagen van verwerking met zich mee dragen zijn intieme momenten soms zeldzaam. Deze momenten zijn echter het meest waardevol. Het zelf inwikkelen van een lijkwade kan zo’n moment zijn. Dit is een handeling die vaak ervaren wordt als een dierbaar ritueel. In de wikkeldoek kunnen dan persoonlijke aandenkens worden gestopt.

basic set

100% biologisch

Het molton van de Basic lijkwade is 100% biologisch geteeld. De lijkwaden worden in Tamil Nadu, Zuid-India, gemaakt in de weverij van Umaselvan. Het molton is gemaakt van biologisch katoen en het hele maakproces is GOTS gecertificeerd. Dit maakt de Basic wade een verantwoorde keuze.

basic set draagbaar lijkwade

De stof

Basic wade en set
basic set draagbaar lijkwade
Gots gecertificeerd - Wikkelgoed

GOTS-gecertificeerd

Het hele productieproces van de Basic lijkwade is GOTS-gecertificeerd. Deze certificering garandeert dat de hele productieketen duurzaam verlopen is. Er worden geen pesticiden of kunstmest gebruikt bij de teelt en de arbeidsomstandigheden voldoen aan strenge eisen.

Gots certificaat
Wikkelgoed vouwwijze

Veelgestelde vragen

Om uw vragen te beantwoorden hebben wij veelgestelde vragen op een rij gezet.

Vragen

Is een draagbaar noodzakelijk bij het gebruik van een lijkwade?

Wanneer een lijkwade slechts gebruikt wordt voor een opbaring is het gebruik van een draagbaar niet verplicht. Om de lijkwade bij een begrafenis of crematie als alternatief voor een kist te gebruiken is het wél verplicht een draagbaar te gebruiken.

Kan een baar nu al aangeschaft worden en lange tijd worden bewaard?

Ook al nemen ze veel ruimte in is het mogelijk om een draagbaar lange tijd te bewaren. Het is verstandig om de baar in een katoenen zak te bewaren om te voorkomen dat deze grijs wordt door het stof.

Hoe kunnen de baren het beste vervoerd worden in de rouwauto?

Bij het met de auto vervoeren van een baar met de overledene erop is het belangrijk dat het lichaam goed vastgemaakt wordt aan de baar. Ook moet de baar goed neergelegd worden zodat deze bij hobbels en bochten niet te veel beweegt.

Alle veelgestelde vragen