Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Biologisch denim

Onze Spijkerstof lijkwade is gemaakt van biologisch denim.

Biologisch denim

Ons biologisch denim wordt geproduceerd in Izmir, Turkije. Onze leverancier gaat altijd zelf naar Izmir toe voor de aankoop van de stoffen. Zo kan zij de kwaliteit zelf in de gaten houden en de sfeer in de werkplaats meemaken. Zowel de sfeer als de kwaliteit bevallen haar al jaren en dat maakt dit een zeer prettige samenwerking.

De geschiedenis van Denim

De karakteristieke textuur van spijkerstof ontstaat doordat de stof is geweven twee kleuren garen. Er wordt indigo-gekleurde schering gebruikt, in combinatie met witte inslagdraden. De blauwe verf die oorspronkelijk werd gebruikt heette in het frans “bleu de Gênes”, wat later in de volksmond bluejeans werd. De Denimstof werd voor het eerst gebruikt voor stevige goudzoekersbroeken. De stof heeft de naam denim te danken aan de katoensoort waar het toentertijd van gemaakt werd: Serge de Nîmes.

biologisch denim

Biologisch katoen

Het biologisch katoen van dit molton komt uit het gebied rond de Egeïsche zee. Hier heeft de producent het verwerkingsproces zeer goed onder controle. Dit resulteert in een mooi egaal resultaat met constante kwaliteit. Het katoen uit dit gebied is een van de mooiste soorten die er zijn. Dit is te zien en te voelen aan de stoffen.

GOTS-gecertificeerd

Het hele productieproces van dit biologische denim is GOTS-gecertificeerd. Het GOTS-certificaat garandeert dat de hele productieketen duurzaam is: Er worden geen pesticiden of kunstmest gebruikt bij de teelt. Ook voldoen de arbeidsomstandigheden aan strenge eisen. Hieronder een aantal van de criteria:

Spijkerstof wade

De spijkerstof lijkwade is onze wade die gemaakt is van dit biologisch denim. De lijkwade is aan de buitenkant indigoblauw en aan de binnenkant lichtblauw. Dit geeft een mooi effect als de wade opengeslagen ligt. Het denim heeft een fijn ademend karakter. De stof is met een keperbinding geweven waardoor er schuine lijnen zichtbaar zijn.