Het verhaal van Wikkelgoed

Over ons

Wij vertellen u graag meer over ons, de geschiedenis van Wikkelgoed als bedrijf, over ons persoonlijk, en over onze ideeën over uitvaarten en afscheid.

Het eerste begin

 

Wikkelgoed is in 2000 opgericht door Monique Rang. Het overlijden van haar moeder en oma overtuigde Monique ervan dat een afscheid in een lijkwade, als alternatief voor een kist, mooi en toegankelijk is . Daar heeft ze haar missie van gemaakt. Ze heeft jarenlang pionierswerk verzet om de uitvaartbranche te veranderen en zo steeds meer mensen kennis te laten maken met de lijkwade. Op het hoogtepunt van haar bedrijf is ze in het voorjaar van 2015 overleden.

 

 

Het jaar 2015

 

Zoons Robbe en Arne en schoondochter Lieke hebben haar bedrijf na haar overlijden overgenomen. Jarenlang hebben zij als ‘bestuur van raad’ aan de zijlijn meegedacht. Daarom was het een logische stap om Wikkelgoed over te nemen en het bedrijf verder te laten groeien. In verschillende interviews hebben zij dit verhaal kunnen vertellen. Deze interviews zijn hier te lezen: In de media. Begin 2016 zijn Arne en Lieke uit Wikkelgoed gestapt.

 

 

Een nieuw begin

 

Nu wordt het bedrijf gerund door haar zoon Robbe met compagnon Tom. Het is hun doel om Wikkelgoed verder te ontwikkelen en te innoveren zonder de kern en ziel die Monique in het bedrijf heeft gestopt te verliezen. Ook hun missie is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de lijkwade als alternatief voor een kist.

 

 

Onze visie

 

In een lijkwade gewikkeld is een overledene toenaderbaar, dichtbij en zacht. Dit maakt het afscheid nemen persoonlijker. Elk liefdevol gebaar gaat gepaard met aanraking. De zachte stoffen maken dat mensen zich comfortabeler voelen bij het contact met de overledene. Wij hebben ervaren dat deze nabijheid een prettige invloed heeft op het kunnen nemen van afscheid. Daarom zijn onze waden gemaakt van zachte stoffen, de een iets stugger dan de ander. Elk mens is weer anders.

 

 

Onze missie

 

Een zachte uitvaart maakt het nemen van afscheid persoonlijker. In zachte stoffen gewikkeld blijft een dierbare dichtbij. Om deze nabijheid voelbaar te maken produceren wij lijkwaden en draagbaren als alternatief voor een gesloten kist. Ook willen wij iedereen de mogelijkheid bieden om een uitvaart te organiseren op de voor hem of haar meest passende manier. Onze missie is dat steeds meer mensen zich bewust worden van alternatieve manieren van begraven en cremeren.