fairtrade lijkwade

Fairtrade lijkwade

Onze Fairtrade lijkwade is een karakteristieke wade met een duurzame achtergrond. Het patroon van het katoen geeft de lijkwade een rustieke uitstraling. De soepele lijkwade kan in plooien worden gedrapeerd voor een opbaring.


390,00

Voeg toe aan winkelwagen
Voor 17u besteld, morgen in huis (niet op zondag)

Kwaliteit & afmeting

De afmetingen van deze lijkwade zijn voor iedereen geschikt. De wade is gemaakt van fairtrade katoen.

Verzending & retournering

Wij garanderen dat uw product op tijd worden geleverd. Vandaag besteld voor 17u is de volgende dag geleverd. Dit met uitzondering van zondag. Rerourneren of ruilen kan binnen 14 dagen na aankoop.

Handgeweven katoen

Deze lijkwade is gemaakt van Fairtrade katoen. Katoen is van zichzelf een vrij stug materiaal. Wanneer het echter op de juiste manier geweven wordt vormt het een mooie soepele stof voor een lijkwade. Door het ongebleekte katoen met de hand te weven ontstaan er mooie patronen. Dit maakt de Fairtrade lijkwade tot een karakteristieke, levendige wade.

Fairtrade lijkwade

Zelf inwikkelen van de Fairtrade lijkwade

Het gebruik van een Fairtrade lijkwade brengt verschillende mogelijkheden met zich mee. Er kan gekozen worden om de lijkwade te laten aanleggen, maar dit kan ook zelf gedaan worden. Onze ervaring is dat het zelf inwikkelen beleefd wordt als een dierbaar ritueel. Door dit zelf te doen kan er de tijd voor worden genomen die nodig is.

Fairtrade lijkwade
Fairtrade lijkwade
fairtrade lijkwade

De stof

fairtrade lijkwade

De opbaarplank

Om een lijkwade te gebruiken bij een crematie of begrafenis is het gebruik van een opbaarplank noodzakelijk. Wij bieden verschillende opbaarplanken aan die mooi aansluiten bij de Fairtrade lijkwade, zoals de Takkenbaar de Schaal van wilgentenen.

schaal van wilgentenen draagbaar
fairtrade lijkwade
Fairtrade logo - Wikkelgoed

Fairtrade

Alle partijen die deel uit maken van het productieproces van deze lijkwade voldoen aan de principes van Fairtrade. Deze principes hebben betrekking op de arbeidsomstandigheden, de manier waarop handel gedreven wordt en de manier waarop er omgegaan wordt met het milieu.

Fairtrade
Wikkelgoed vouwwijze

Veelgestelde vragen

Om uw vragen te beantwoorden hebben we veelgestelde vragen op een rij gezet.

Vragen

Hoe kan de wade het beste gevouwen worden?

Er zijn twee manieren waarop de wade gevouwen kan worden. De instructies hiervoor worden altijd meegeleverd bij de wade. Op de hieronder genoemde pagina kunt u deze instructies vinden.
Vouwinstructie lijkwade

Kan een lijkwade worden gebruikt bij een crematie?

Ja, een lijkwade kan in combinatie met een draagbaar gebruikt worden bij een crematie. Bij sommige crematoria is het verplicht om een Inschuifplank te gebruiken als de baar geen platte bodem heeft. Neem daarom altijd eerst contact op met het crematorium dat u voor ogen heeft.
Inschuifplank

Wat betekent Fairtrade?

Fairtrade betekent ‘eerlijke handel’. Dit houdt onder andere in dat arbeiders een eerlijk loon krijgen en dat er sprake moet zijn van menswaardige en milieuvriendelijke werkomstandigheden.
Fairtrade

Alle veelgestelde vragen