Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Biologische canvas

Canvas is een duurzaam weefsel dat meestal gemaakt wordt katoendraden.

Het stevige materiaal wordt vaak gebruikt als schilderdoek of printdoek. Voor het canvas dat wij gebruiken wordt geen polyester gebruikt, alleen biologisch katoen. Het materiaal wordt niet gebleekt, waardoor het een natuurlijke ecru kleur heeft.

100% biologisch canvas

Het katoen dat wij gebruiken voor onze Dikke lijkwade is 100% biologisch canvas. In tegenstelling tot vroeger, toen canvas van hennep werd gemaakt, wordt canvas tegenwoordig van katoen gemaakt. Ons katoen wordt in een werkplaats in Izmir, Turkije, verwerkt tot canvas. Dankzij de samenwerking met onze leverancier was deze werkplaats de eerste producent in Turkije die gecertificeerde stoffen en kleding leverde. Nu, 25 jaar later, houdt deze samenwerking nog steeds stand.

Biologisch canvas

Biologisch katoen

Het gebruikte biologisch katoen komt uit het gebied rond de Egeïsche zee. Hier heeft de producent het verwerkingsproces zeer goed onder controle. Dit resulteert in een mooi egaal resultaat met constante kwaliteit. Het katoen uit dit gebied is een van de mooiste soorten die er zijn. Dit is te zien en te voelen aan de stoffen.

GOTS-gecertificeerd

Het hele productieproces van dit biologische canvas is GOTS-gecertificeerd. Dit certificaat garandeert dat de hele productieketen duurzaam is: Er worden geen pesticiden of kunstmest gebruikt bij de teelt. Ook voldoen de arbeidsomstandigheden aan strenge eisen. Hieronder een aantal van de criteria:

Dikke wade

Onze Dikke lijkwade is gemaakt van dit biologische canvas. De Dikke wade is een stevige katoenkleurige stoere lijkwade met keperband. Dit witte hennep keperband geeft een mooi contrast met de natuurlijke kleur van deze effen stof.