Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Hennep

Wat maakt hennep een duurzaam materiaal? We vertellen het u in deze blog.

Hennep wordt al meer dan 600 jaar verbouwd in China. Tegenwoordig komt de meeste hennep nog steeds uit dit land. Omdat het een makkelijk en duurzaam gewas is wordt het steeds meer gebruikt in stoffen.

Hennep, een makkelijk gewas

Hennep is een van de snelst groeiende gewassen ter wereld; het groeit twee keer zo snel als katoen. Nadat het is geplant, duurt het slechts 3 á 4 maanden voordat de plant volgroeid is en geoogst kan worden. In sommige gebieden kan het gewas daarom meerdere keren per jaar geoogst worden. De plant is tevens in staat om op allerlei verschillende bodems groeien, de wortels van de plant gaan namelijk erg diep, waardoor ze makkelijk bij water kunnen komen. Deze eigenschappen maken dat de plant erg gemakkelijk te verbouwen is.

hennep

Duurzaamheid

Naast dat de hennepplant een makkelijk te telen gewas is, heeft deze plant nog meer voordelen met betrekking tot duurzaamheid:

Hennep-lijkwade-Schaal-draagbaar-Wikkelgoed

Hennep Textiel

Naast de voordelen op het vlak van milieu heeft hennep textiel nog een aantal andere voordelige eigenschappen. De stof is onder andere veel steviger dan katoen, en neemt minder snel vlekken op. Mocht u geïnteresseerd zijn in het productieproces van hennep, dan kunt u hier meer lezen: hennep productie.