Kosten Opbaarplank

Nieuwe alternatieven

Sinds het Lijkomhulselbesluit in 1998, en helemaal sinds het intrekken van alle voorschriften rondom lijkomhulsels in 2013, is het mogelijk om zonder kist begraven te worden. Het alternatief is om de overledene in een doek, de lijkwade, te hullen en op een draagbare opbaarplank te leggen. Dit alternatief bestaat nu al jaren, maar is voor veel mensen nog iets nieuws. Met nieuwe alternatieven komt vaak ook de vraag hoeveel dit dan kost. Daarom vertellen wij u alles over de kosten opbaarplank.

Kosten opbaarplank

Om aan ieders wensen te voldoen hebben wij opbaarplanken van verschillende prijzen, variërend van €275 tot €740. De grootste redenen voor het verschil in prijs zijn het materiaal en de bewerking. Het bamboe van onze Bamboe baar is bijvoorbeeld een erg snel groeiend materiaal vergeleken met Wilgentenen. Daarnaast zijn speciale handelingen, zoals het buigen van hout voor onze Aardeplank en het aandachtig vlechten van onze Schaal van Wilgentenen, vrij arbeidsintensief. Uiteindelijk vinden wij het het belangrijkste dat zowel de goedkopere als de duurdere opbaarplanken van goede kwaliteit zijn, en daar dragen wij dan ook zorg voor.

Zonder kist: opbaarplank en lijkwade

Om een kist te vervangen is er naast een opbaarplank ook een lijkwade nodig. Een complete set is al verkrijgbaar vanaf slechts €455 met onze Natuurset, wat goedkoper is dan de meeste kisten. Deze set is speciaal ontwikkeld voor een betaalbare Groene uitvaart en is volledig natuurlijk afbreekbaar. Omdat er veel variatie is in de prijs van zowel lijkwaden als opbaarplanken heeft u zelf alle controle over de uiteindelijke kosten.

Advies nodig?

Wij hopen al uw vragen te hebben beantwoord met betrekking tot de kosten opbaarplank. Mocht u nog advies willen over uw keuze, of over het gebruik van een opbaarplank en lijkwade, dan kunt u ons altijd bereiken via info@wikkelgoed.nl of 020 – 845 73 43