Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Nieuwe Fairtrade wade uit Nepal

We hebben goed nieuws! Vanaf heden hebben wij weer een Fairtrade wade in ons assortiment. Het Fairtrade katoen van deze lijkwade is met de hand geweven in Nepal. Het is een levendige stof van dunne katoen, waarin er met een onregelmatige draad is gewerkt. De lijkwade van deze zachte stof lijkt een bijna een lichte wolk. De kleur van de ongebleekte katoen is ecru. Met deze Fairtrade lijkwade steunen wij, samen met u, de mensen in Bhaktapur. Door deze samenwerking hebben zij een goed leven met eerlijk werk en loon.

Fairtrade wade

Het verhaal van Fairtrade wade productie

De Fairtrade stof wordt geweven bij een kleinschalige textiel werkplaats in Bhaktapur, dat ongeveer 15 kilometer van de hoofdstad Kathmandu ligt. Bij Chandra- Handicrafts werken op dit moment ongeveer 50 mensen, grotendeels vrouwen.Het is een werkplaats met een sociaal beleid. De medewerkers zijn heel collegiaal en staan elkaar met raad en daad bij als dat nodig is. Zij werken vooral voor de Stichting Madal Nepal Hande, die een samenwerkingsovereenkomst heeft gesloten met SARI (Samenwerken Aan een Rechtvaardige Import). Madal Nepal Handel is, evenals SARI erkent als importeur door de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels.

De werknemers

De werknemers van Chandra- Handicrafts verdienen een leefbaar loon. Dat loon ligt aanzienlijk hoger dan het door de Nepalese regering vastgestelde minimumloon. De afgelopen jaren is er veel scholing verzorgd voor de medewerkers op het gebied van verven en weven, maar ook wat betreft naaitechnieken. Medewerkers van Madal en Sari Fair Fashion bezoeken Chandra- Handicrafts meermalen per jaar en geven waar nodig bijscholing en spreken nieuwe opdrachten door. Zo verzekeren wij deze mensen van een vaste baan en inkomen voor de toekomst.

Facebook Deel op Facebook

Twitter Deel op Twitter

instagram Volg ons op Instagram