Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Sari Fair Fashion

Sari Fair Fashion is een kledingbedrijf dat volledig duurzame kleding maakt die voldoet aan Fairtrade voorwaarden.

Wereldwinkel voor stoffen

In 1989 is Sari Fair Fashion ontstaan vanuit het Wereldwinkel-merk. Wereldwinkels investeren met de verkoop van Fairtrade producten in een leefbare wereld voor iedereen. Tot dan toe was er voor stoffen en kleding in Wereldwinkels weinig plaats. In de textielproductie in ontwikkelingslanden werken veel vrouwen voor wie het lastig is om een leefbaar loon te krijgen. Om hier verandering in te brengen wilde Sari Fair Fashion ook Fairtrade textiel op de Nederlandse markt zetten. Vandaag de dag hebben zij acht winkels met een groot assortiment aan stoffen, kleding, sjaals en huishoudtextiel.

Logo Sari Fair FashionIdeologie

Sari Fair Fashion besteed veel aandacht aan het verspreiden van hun ideeën over duurzaamheid en de keuze voor Fairtrade. Ze vinden het belangrijk om betrokken te zijn bij de producentgroepen waar ze mee samenwerken. Er wordt veel waarde gehecht aan het leven van de mensen in de werkplaatsen, hun gewoontes en de sociale samenhang. Daarnaast wordt ook het productieproces goed in de gaten gehouden. Er gaan bijvoorbeeld eens per jaar twee van hun werknemers naar de werkplaats in Bhaktapur. Hier trainen zij de werknemers van het atelier in nieuwe weeftechnieken, zodat ze kunnen blijven voldoen aan de Europese standaard.

Sari Fair Fashion

Een groot deel van Sari Fair Fashion’s producten worden ingekocht bij producenten in ontwikkelingslanden die lid zijn van de WFTO (World Fair Trade Organisation). Als u wilt kunt u hier meer lezen over de Fairtrade principes. Ook kopen zij in bij producenten van biologische kleding. Al deze kleding draagt een biologisch keurmerk, dit is het GOTS-certificaat of het Soil Association keurmerk. Steeds meer van hun producten zijn zelfs zowel Fairtrade als biologisch. De Sari Fair Fashion winkels gaan regelmatig na of de leveranciers blijven voldoen aan de criteria.

schaal van wilgentenen draagbaar

Fairtrade lijkwade

Deze lijkwade is in samenwerking met Sari Fasion geproduceerd. Hij is gemaakt van ademend katoen in ecru kleur en met de hand geweven. Dat is dan ook goed terug te zien in de structuur van de stof. De onregelmatige ribbels in de stof geven de wade een eigenzinnige identiteit. De Fairtrade lijkwade is stevig en voelt mede door de ribbels ietwat ruwig aan, maar valt toch soepel en is daarom goed te combineren met stoere en zachte elementen.