Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Nieuw! Hennep Spijkerstof

Voor de productie van onze Spijkerstof Lijkwade zijn we overgestapt naar een nieuwe speciale stof: Hennep Denim. Deze ecologisch vriendelijke stof wordt gemaakt van 63% Hennep, wat een stug en sterk karakter heeft, aangevuld met 37% organische katoen, om de stof zacht te maken.

Hennep, een duurzame keuze

Hennep is een bijzondere grondstof voor het maken van textiel. Dit komt onder andere omdat het een van de snelst groeiende gewassen ter wereld is. Daarnaast zijn er geen pesticiden nodig zijn bij het verbouwen van hennep, wat de natuur een hoop scheelt. Omdat het materiaal van zichzelf zo snel groeit is er ook geen kunstmest nodig, dus de natuur wordt dubbel bespaard! Lees hier meer over hennep productie en de eigenschappen van hennep textiel.

Organische Katoen 

In het verbouwen van organische katoen worden geen pesticiden gebruikt, en worden natuurlijke vijanden (zoals insecten) op een milieuvriendelijke manier bestreden. Daarnaast wordt onkruid niet bespoten, maar machinaal of met de hand verwijderd, en wordt de katoen met de hand geplukt. In aanvulling hierop wordt er veel aandacht besteed aan water-management en het nodige herstel van de grond, door middel van natuurlijke bemesting, 

Spijkerstof lijkwade

GOTS-gecertificeerd

De stof die wij gebruiken voor onze nieuwe Spijkerstof lijkwade wordt geleverd door Ecological Textiles, een GOTS-gecertificeerde leverancier die staat voor eerlijke en milieuvriendelijke productie, eerlijke handel en beste kwaliteit. 

Spijkerstof

Spijkerstof, ook bekend als denim, wordt geweven met een keperbinding waardoor er schuine lijnen zichtbaar zijn. Denim is uitgevonden door goudzoekers en draagt een rijke geschiedenis onder de grond. Dit maakt denim een uniek materiaal voor een lijkwade. 

Facebook Deel op Facebook
Twitter Deel op Twitter
Volg ons op Instagram