Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Wikkelgoed en Natuurbegraafplaats Hillig Meer

Wij zijn sinds kort een samenwerking aangegaan met Natuurbegraafplaats Hillig Meer. Dit is geen verwonderlijk nieuws, onze visie op natuurbegraven en duurzaamheid wordt volledig door hen gedeeld.

Natuurbegraafplaats Hillig Meer

De mooiste plaats voor een natuurlijke uitvaart is te midden van de natuur op een van de natuurbegraafplaatsen in Nederland. Een betere plek dan natuurbegraafplaats Hillig Meer is dan haast niet denkbaar. Een van hun belangrijkste doelstellingen is het behoud van flora en fauna voor toekomstige generaties. Het gaat om de harmonie tussen mens en natuur, wat inhoudt dat het milieu zo min mogelijk belast moet worden. De opbrengsten van de begraafplaats worden in natuur- en bosbeheer gestoken. Zo draagt iedereen die  er een plek reserveert een steentje bij aan het behoud van de natuur voor toekomstige generaties.

Natuurbegraafplaats Hillig meer

Onze natuurlijke producten

Onze lijkwaden zijn allemaal van natuurlijke materialen gemaakt en zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Natuurbegraafplaats Hillig Meer laat graag zien dat zij achter onze producten staan: een van onze lijkwaden is er uitgestald. Op dit moment is dat de Zachte lijkwade,  gemaakt van zacht flanel en GOTS-gecertificeerd. Het GOTS-certificaat is een wereldwijde textielstandaard die aangeeft dat het textiel 100% biologisch geproduceerd is. Ook onze schaal van onbespoten Hollandse Wilgentenen is bij Hillig Meer te bewonderen. Zowel de Zachte wade als de Schaal van Wilgentenen sluit mooi aan bij het gedachtegoed van natuurbegraafplaats Hillig Meer.

Persoonlijke sfeer

Op Hillig meer mag een begrafenis worden vormgeven zoals u dat zelf wenst, zolang er met respect om wordt gegaan met de natuur en de overledenen. Het gebruik van een lijkwade en draagbaar sluit mooi aan op deze openheid, er kan voor materiaal gekozen worden dat precies bij een overledene past. Een lijkwade kan ook zelf worden omgewikkeld, een mooi begin van het rouwproces waarbij nabestaanden dicht bij de overledene kunnen zijn. In een wade zijn de contouren van het lichaam vaak nog te herkennen, wat het afscheid persoonlijker maakt.

Eeuwigdurende grafrust

Op de natuurbegraafplaats Hillig Meer heeft elke gekozen ligplaats een eeuwig grafrecht. Hier kan een dierbare, gewikkeld in een mooie wade, rustig één worden met de natuur.

Facebook Deel op Facebook

Twitter Deel op Twitter

instagram Volg ons op Instagram