Hennep textiel

Hennep is een erg geschikt gewas om textiel van te maken.

Naast dat het materiaal makkelijk milieuvriendelijk te telen is, heeft het materiaal als hennep textiel ook een aantal andere voordelige eigenschappen. Wij vertellen u op deze pagina meer over deze voordelen.

Hennep textiel

Hennep textiel heeft een aantal prettige eigenschappen voor degene die het draagt: Het materiaal is vocht-absorberend, en daarmee goed beschermd tegen vlekken. Ook houdt de stof meer UV stralen buiten dan andere stoffen. Er zijn onderzoeken gedaan waaruit is gebleken dat hennep de groei van stafylokok bacteriën tegen gaat. Dit is een erg bijzondere eigenschap, de bacterie veroorzaakt namelijk huidinfecties die de stof kan voorkomen. Voor mensen met een gevoelige huid kan dit een enorme hulp zijn.

hennep textiel

Eigenschappen hennep textiel

Naast de eerdergenoemde voordelen heeft hennep textiel nóg een aantal voordelige eigenschappen:

1. Textiel van 100% hennep gaat ongeveer 3,3 keer zo lang mee als katoen, hennepvezels zijn namelijk tien keer sterker dan katoenvezel. Dit scheelt zowel in de kosten, als dat dit voordelig is voor het milieu.

2. De hennep stof kan gewassen worden op 30 graden en hoeft niet gestreken te worden, wat veel energiegebruik scheelt.

3. Het materiaal neemt niet zo snel vlekken op, waardoor het minder vaak gewassen hoeft te worden. Er hoeven dus ook minder agressieve wasmiddelen voor gebruikt te worden.

4. Het materiaal wordt door het vaak te wassen steeds zachter en prettiger om te dragen.

5. De stof is lichter dan vele andere stoffen waardoor het snel droogt en niet in de droger hoeft, wat veel energiegebruik scheelt.

6. Hennep is van nature motten-bestendig.

Meer over hennep

Onze Hennep lijkwade is gemaakt van dit bijzondere hennep textiel. De donkere ecru kleur van de wade wade heeft een stoere, natuurlijke uitstraling. Hennep is een vrij stugge stof die zorgt dat de vouwen mooi geaccentueerd worden. De lijkwade kan voor een opbaring mooi gedrapeerd of dichtgeslagen worden.

Ecological Textiles

De hennep die wij gebruiken wordt geleverd door Ecological Textiles, een GOTS-gecertificeerde leverancier die staat voor milieuvriendelijke productie, eerlijke handel en beste kwaliteit. De hennep wordt geteeld in verschillende landen in Oost-Europa; Hongarije, Roemenië, Moldavië en Wit-Rusland. Het materiaal wordt vervolgens verplaatst naar Roemenië, waar het verwerkingsproces plaatsvindt. U kunt hier meer lezen over de hennep productie.