Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Waden

Waden zijn een alternatief voor een doodskist.

Wikkelgoed is ontstaan vanuit de steeds groter wordende behoefte aan alternatieve manieren van begraven en cremeren. Bij een afscheid kan een kist een afstandelijke, onnatuurlijke uitstraling hebben. Wij willen graag een open alternatief hiervoor bieden: waden.

waden

Waden

Een wade is een doek van zachte stof die om een overledene heen gewikkeld kan worden. In combinatie met een draagbaar kan deze doek een kist volledig vervangen. Tijdens een afscheidsceremonie wordt de wade volledig gesloten. De dunne stof maakt, in vergelijking met het harde hout van een kist, de afstand tussen de overledene en de nabestaanden kleiner. De gestalte blijft zichtbaar, deze is niet verborgen in een kist. Dit maakt het afscheid van een dierbare persoonlijker. Tijdens een opbaring kan de wade worden opengeslagen. De stof kan dan geplooid worden, wat een open uitstraling geeft. Voor een mooi totaalbeeld kan de wade met een van onze hennepbanden vastgemaakt worden aan een draagbaar.

Persoonlijk afscheid

In de dagen na het overlijden van een dierbare is het van belang om in een open, rustige sfeer afscheid te nemen. Vaak staan we er niet bij stil hoe bijzondere kleding bijdraagt aan de beleving van zulke momenten. Een eenvoudige wade biedt de ruimte voor een persoonlijk afscheid. De wade kan ook door nabestaanden aangelegd worden, een handeling die vaak als een dierbaar ritueel wordt ervaren.

Natuurlijke materialen

Steeds vaker wordt er gekozen voor een natuurlijke manier van afscheid nemen. Wij staan volledig achter deze ontwikkeling en willen onze producten laten aansluiten op deze natuurlijke ceremonies. Voor een natuurbegraving kunnen alleen natuurlijk afbreekbare materialen worden gebruikt. Daarom worden al onze producten gemaakt van natuurlijke materialen. Onze waden zijn gemaakt van onder andere bamboe, hennep, biologisch katoen en Fairtrade katoen. Bamboe en hennep zijn twee duurzame materialen en ons katoen is biologisch geteeld. Het hout dat wij gebruiken voor onze Schaal van wilgentenen is snoeihout, wat niet extra belastend voor het milieu is. Onze andere draagbaren zijn gemaakt van zachte houtsoorten als beukenhout en populierenhout.