Menu
0

No products in the cart.

Funeral gown

Funeral gown (linen)

The Funeral gown can be used for a home ceremony, on a bed, a bier or in a coffin. At the neck, the gown opens like a flower. The gown has a box pleat at the front, which has been pinned with four nacre buttons.


259,00

Clear

Pillow (cotton)

A soft, biological headrest.

In stock

Ordered before 5 p.m., delivered tomorrow (except for Sundays and public holidays)

Quality & size

The funeral gown is made of 100% ecological linen. It is available in two sizes: M (average posture) and XL (large posture).

Shipping & Returns

Netherlands and Belgium: order today before 5 pm, and it will be delivered tomorrow (except for Sundays and public holidays). Returns or exchanges can be made within 14 days of purchase. For world wide shipment please contact us through email. 

Ecologisch linnen en parelmoer

Dit doodshemd is gemaakt van linnen. Linnen is een fijne, luchtige stof die gebroken wit van kleur is. Het linnen is ecologisch vervaardigd, wat makt dat het hemd goed aansluit bij een natuurlijke uitvaart. De knopen zijn gemaakt van parelmoer, een natuurlijk afbreekbaar materiaal. Dit maakt het hemd bij uitstek geschikt voor een natuurbegrafenis.

linnen hemd

Doodshemd van linnen

Voor een opbaring kan het hemd gebruikt worden als kledingstuk onder de wade. Het hemd is beschikbaar in twee maten: M (voor mensen met een normaal postuur) en XL (voor mensen met een groot postuur). Het kan zowel door vrouwen als door mannen gedragen worden. Het hemd is enkellang en heeft geen zakken. Er zit een sluiting op de rug, wat het gemakkelijk maakt om aan te trekken.

Linnen hemd

De geschiedenis van het hemd

Ons Linnen hemd is geïnspireerd op het doodshemd. Op verschillende plaatsen was het een traditie dat de bruid voor een aanstaand huwelijk een hemd zou naaien voor haarzelf en haar aanstaande. De hemden droegen zij vervolgens tijdens hun huwelijksdag en nacht. Na deze nacht werd het hemd niet meer gedragen, tot het als doodshemd zou dienen.

Linnen
linnen hemd
Wikkelgoed vouwwijze

Veelgestelde vragen

Om uw vragen te beantwoorden hebben wij veelgestelde vragen op een rij gezet.

Questions

Is het bij het gebruik van een lijkwade verplicht om onderkleding te dragen?

Bij het gebruik van een lijkwade is het niet verplicht om onderkleding te dragen. Er mag natuurlijk altijd onderkleding gedragen worden zoals bijvoorbeeld ons Linnen hemd.

Kan het gebeuren dat een lijkwade vanzelf openvalt?

Wanneer de lijkwade zo gevouwen wordt als in de instructies kan dit niet gebeuren. De wade wordt dan volledig over de overledene heengeslagen. Bij veel wind kunt u de lijkwade eventueel met een van onze hennepbanden vastmaken.
Sluiting van Hennepband

Welke producten zijn toegestaan op een natuurbegraafplaats?

De meeste natuurbegraafplaatsen raden aan om natuurlijk afbreekbare materialen te gebruiken. Sommige begraafplaatsen stellen dit zelfs verplicht. Het is raadzaam om goed te overleggen met de natuurbegraafplaats die u voor ogen heeft.
natuurbegraafplaatsen

All frequently asked questions