Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Oprichting van Stichting GreenLeave

Stichting GreenLeave is in 2013 ontstaan vanuit de BGNU, de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen. Het initiatief ontstond in een groep van zes ondernemers die ‘meer inhoud willen geven aan de duurzame uitvaart’. Deze ondernemers werden zich er bewust van dat een uitvaart vaak gedachten oproept over vergankelijkheid, de natuur en kringlopen. Naast dit besef speelde in de uitvaartbranche het groeiende verlangen naar duurzame producten. Steeds meer mensen hebben een duurzame levensstijl en willen in lijn met deze overtuiging een afscheid organiseren.

Logo Stichting GreenLeave- de Duurzame Uitvaart

Het idee

De ontwikkelaars van het initiatief zijn samen met een duurzaamheidsadviseur een onderzoek gestart naar het bestaande aanbod van uitvaartartikelen. In dit onderzoek werd er gekeken naar de kwaliteit, natuur- en mensvriendelijkheid en biologische afbreekbaarheid van producten. Met de steun van Stichting Natuur & Milieu hebben zij, na een grondige controle, vanuit dit onderzoek een pakket gemaakt waarin producten worden aangeboden. Het pakket heeft voor elke keuze die er gemaakt moet worden bij een uitvaart, zoals bijvoorbeeld het gebruik van een kist, lijkwade of een draagbaar, een duurzaam advies.

GreenLeave label

Uitvaartorganisaties die zijn aangesloten bij GreenLeave stellen vijf kernprincipes centraal in hun bedrijfsvoering: goed werkgeverschap, duurzame bedrijfsvoering, duurzame inkoop, eerlijk zakendoen en maatschappelijke betrokkenheid. Daar staan wij volledig achter. Bij het toewerken naar een laatste afscheid vinden wij het erg belangrijk om goed om te gaan met de aarde en de mensen die er op leven. Meer informatie over GreenLeave.

Het bestuur

Het bestuur van stichting GreenLeave wordt heden ten dage nog steeds gevormd door de zes grondleggers: Evert de Niet (Algemeen Belang Uitvaartverzorging), Esther Molenwijk (Bureau Daadwerk), Roel Stapper (Zuylen Uitvaartverzorging), Rien Bijnen (Bijnen Uitvaartverzorging), Mijndert Rebel (Rebel’s Begrafenisonderneming), Herman Wormgoor (Vredehof Uitvaartzorg) en Albèr Claassen (Claassen Uitvaartzorg).

Wikkelgoed in ‘De Makers’

Het programma ‘De Makers’ is een initiatief van Stichting GreenLeave. De serie brengt producenten van duurzame uitvaartproducten in beeld. In de serie vertellen deze makers hoe ze hun passie voor duurzaamheid hebben vertaald in een uniek uitvaartproduct. Denk daarbij aan uitvaartkisten, lijkwaden, urnen, grafmonumenten en rouwbloemen. De uitzendingen zijn vanaf 12 september te zien op www.greenleave.nu. Negen weken lang wordt er op dinsdag een nieuwe aflevering online geplaats. De aflevering met Wikkelgoed was te zien vanaf dinsdag 7 november.


Facebook Deel op Facebook

Twitter Deel op Twitter

instagram Volg ons op Instagram