Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

GreenLeave

Stichting Greenleave is opgericht om te laten zien welke uitvaartondernemingen een duurzame uitvaart kunnen organiseren.

GreenLeave: Een groene uitvaart

Uitvaartondernemingen die zich aangesloten hebben bij Stichting GreenLeave laten zien dat zij een duurzame, groene onderneming zijn. Dit houdt in dat zij een uitvaart volledig duurzaam kunnen vormgegeven. Dit is zeker niet vanzelfsprekend bij een uitvaart. Gelukkig bestaan er ondernemers die hier verandering in willen brengen. Ondernemingen die zijn goedgekeurd door de stichting bieden naast duurzame diensten ook duurzame producten. Dit maakt het voor u veel makkelijker om een volledig duurzame keuze te maken.

De uitvaartondernemers die aangesloten zijn bij de stichting GreenLeave stellen vijf kernprincipes centraal in hun bedrijfsvoering: goed werkgeverschap, duurzame bedrijfsvoering, duurzame inkoop, eerlijk zakendoen en maatschappelijke betrokkenheid. Daar staan wij volledig achter. Bij het toewerken naar een laatste afscheid vinden wij het erg belangrijk om goed om te gaan met de aarde en de mensen die er op leven.

Hennep wade met Greenleave label

Het GreenLeave approved label

GreenLeave heeft samen met stichting Natuur & Milieu een aantal strikte duurzaamheidscriteria opgesteld. Deze criteria worden geregeld herzien. Producenten en leveranciers van uitvaartproducten kunnen hun producten ter toetsing bij GreenLeave indienen. Als een product voldoet aan de criteria dan mag het 'GreenLeave approved label' ervoor gebruikt worden. Er wordt hierbij gekeken naar het gebruikte materiaal, de herkomst hiervan en het productieproces. Bij elke verandering aan dit proces moet GreenLeave geïnformeerd worden en opnieuw toestemming verlenen tot het gebruik van het label. Zo kan de uitvaartklant direct zien welke producten geproduceerd zijn met zorg voor duurzaamheid.

Onze GreenLeave producten

Onder andere de Dikke wollen wade, de Hennep lijkwade, onze sluitingen, onze Schaal van wilgentenen en onze Takkenbaar voldoen aan de duurzaamheidscriteria van GreenLeave. Klik in het productoverzicht op de filter 'GreenLeave' om alle uitgelichte producten te zien. De Takkenbaar en de Schaal van wilgentenen zijn twee hand gevlochten draagbaren. De Hennep lijkwade is een donker ecru kleurige wade. GreenLeave heeft een korte film gemaakt waarin wij vertellen over deze lijkwade.