Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

De vier seizoenen op een natuurbegraafplaats

Op een natuurbegraafplaats zijn de seizoenen in alles om je heen te zien en te voelen. Op zo’n gedenkplek krijgt deze natuurlijke cyclus bijzondere betekenis.

Lente

De tijd van het jaar wanneer de natuur weer uit haar schulp kruipt. Langzaam krijgt alles om ons heen weer kleur, en wordt de wereld weer warm. Een nieuw begin met nieuwe energie, en een getuigenis dat hoe koud het leven soms ook kan worden, de warmte altijd terug komt.

Zomer

Alles staat in volle bloei, en de dieren zijn overal te horen. Het gefluit van een vogel, het geritsel tussen de bladeren van een schuw dier… Een tijd om, naast stil te staan bij de dood, juist ook te genieten van het leven: van de natuur, van de zon en van de mensen om je heen. 

Seizoenen zomer

Herfst

De bladeren vallen naar beneden, en bedekken de grond in warme kleuren. Voorbereidend op de kou die komen gaat laat de natuur nog een keer haar schoonheid zien. Een teken dat het soms juist de laatste momenten zijn die zo vol zitten met kleur, en waardevolle ervaringen.

Seizoenen herfst

Winter

De tijd die laat zien dat kou en leegte niet alleen mooi kan zijn, maar ook uitnodigt om elkaar op te zoeken en warmte te creëren. In vergelijking met alle andere seizoenen heeft de winter iets bijzonders, de stilte. Een tijd van bezinning en nagedachtenis.

seizoenen winter

Natuurbegraven

U kunt bij lijkwade, opbaarplanken en overige items filteren op natuurbegraven. Zo ziet u direct welke van onze producten u kunt gebruiken voor een natuurbegrafenis.