Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Wikkelgoed in Belgische krant de Standaard

Wikkelgoed in Belgische krant de Standaard. Begin deze maand stonden wij met een mooi artikel in de krant, met als titel ‘De aaibare dood’.

Wikkelgoed in Belgische krant de Standaard

De term ‘aaibare dood’ sluit precies aan bij ons gedachtegoed over hoe een zachte uitvaart er uitziet. In het artikel wordt genoemd dat de dood niet iets is dat weggestopt moet worden, het kan namelijk aanvaardbaar gemaakt worden. Dit kan gedaan worden door er echt een overgangsritueel van te maken, waarbij de overledene elke dag een stukje meer wordt toegedekt. Het kan beangstigend voelen om het silhouet nog te zien, maar vaak zijn nabestaanden er juist blij mee het nog te hebben kunnen zien. Dit maakt namelijk een intiem en persoonlijk afscheid mogelijk. Ook het natuurlijke aspect van de waden wordt gewaardeerd. Het feit dat de lijkwade steeds populairder wordt valt niet meer te ontkennen.

Wikkelgoed in Belgische krant de Standaard

Lijkwaden in België

Steeds meer uitvaartbegeleiders in België weten Wikkelgoed inmiddels te vinden. Wij werken al jaren samen met Greet Chielens van Doodgewoon in Brugge. Zij gelooft sterk in het idee van de lijkwade en helpt ons met onze missie om een persoonlijker en zachter afscheid mogelijk te maken.

Facebook Deel op Facebook

Twitter Deel op Twitter

instagram Volg ons op Instagram