Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Een biologische uitvaart

Wikkelgoed en Duurzaamheid

In Nederland dringt het besef dat een lijkwade en draagbaar een alternatief zijn voor een kist steeds verder door. Naast dat het een mogelijkheid biedt tot een persoonlijke uitvaart, biedt het ook de mogelijkheid tot een milieuvriendelijker afscheid. De ongeverfde stoffen die wij gebruiken zijn natuurlijk afbreekbaar, en biologisch, Fairtrade of duurzaam geproduceerd. Om een wade te gebruiken bij een afscheid of begrafenis is er ook een opbaarplank nodig, dit is een draagbare baar waar de overledene op komt te liggen. Ook onze opbaarplanken zijn duurzaam en natuurlijk afbreekbaar. Om onze duurzaamheid te garanderen werken we met verschillende labels en stichtingen.

Natuurbegraafplaats elspeterbos

Biologische uitvaart

Wij zetten ons in om uitvaarten zo natuurlijk mogelijk te maken. Onze lijkwaden en opbaarplanken zijn stuk voor stuk van natuurlijk materiaal vervaardigd. Zelfs tot in het kleinste detail: het stiksel van de waden is van katoendraad gemaakt in plaats van nylondraad. Wij vinden dat natuurvriendelijk pas écht natuurvriendelijk is als het dat voor 100% is. Dat is onze ideologie als het gaat om de idealen die we koesteren. Elke dag komen we weer een stapje dichterbij een duurzame wereld met meer biologische uitvaarten.

Ons evenwicht

Het feit dat wij een duurzaam bedrijf zijn betekent dat bij ons deze drie onderdelen in evenwicht zijn:

GreenLeave Logo

Greenleave

GreenLeave heeft samen met stichting Natuur & Milieu een aantal strikte duurzaamheidscriteria opgesteld. Deze criteria worden geregeld herzien. Producenten en leveranciers van uitvaartproducten kunnen hun producten ter toetsing bij GreenLeave indienen. Als een product voldoet aan de criteria dan mag het ‘GreenLeave approved label’ ervoor gebruikt worden. Er wordt hierbij gekeken naar het gebruikte materiaal, de herkomst hiervan en het productieproces. Bij elke verandering aan dit proces moet GreenLeave geïnformeerd worden en opnieuw toestemming verlenen tot het gebruik van het label. Zo kan de uitvaartklant direct zien welke producten geproduceerd zijn met zorg voor duurzaamheid. Onder andere onze Dikke wollen wade, de Hennep lijkwade, onze sluitingen, de Schaal van wilgentenen en de Takkenbaar voldoen aan deze duurzaamheidscriteria. In ons productoverzicht kun je klikken op de filter ‘GreenLeave’ om alle uitgelichte producten te zien.

De Takkenbaar en de Schaal van wilgentenen zijn beide van onbespoten snoeihout van Hollandse wilgenbomen gemaakt. Het gebruik van dit hout is ontzettend duurzaam, het snoeihout zou namelijk anders weggegooid moeten worden. In plaats daarvan recyclen wij het, een mooie verwijzing naar de eindeloze cyclus van leven en dood.

Het GOTS-certificaat

Het GOTS-certificaat is een allround kritisch label dat gaat over textielproductie. Textiel doorloopt een grote hoeveelheid stappen voor het eenmaal verkrijgbaar is als kledingstuk of, in ons geval, lijkwade. Deze productieketen bestaat uit het oogsten van de grondstoffen, verantwoorde productie, etikettering, het verpakkingsproces en de distributie. Alle facetten van deze keten moeten los van elkaar voldoen aan de standaard voor biologische textiel. Onze Zachte wade, Dikke wade, Spijkerstof wade en Basic wade zijn GOTS-gecertificeerd.

Gots gecertificeerde lijkwaden

Facebook Deel op Facebook

Twitter Deel op Twitter

instagram Volg ons op Instagram