Een biologische uitvaart: het kan!

In Nederland dringt het besef dat een lijkwade en draagbaar een alternatief zijn voor een kist steeds verder door. Naast dat het een mogelijkheid biedt tot een open persoonlijke uitvaart, biedt het ook de mogelijkheid tot een milieuvriendelijker afscheid. In de meeste kisten zit chemische lijm verwerkt die slecht is voor de bodemcultuur. Wij zijn blij dat wij hiervoor een alternatief kunnen bieden en zo een biologische uitvaart mogelijk maken.

Biologische uitvaart: het kan

Wij zetten ons in om uitvaarten zo natuurlijk mogelijk te maken. Onze lijkwaden en opbaarplanken zijn stuk voor stuk van natuurlijk materiaal vervaardigd. Zelfs tot in het kleinste detail: het stiksel van de wades is van katoendraad gemaakt in plaats van nylondraad. Wij vinden dat natuurvriendelijk pas écht natuurvriendelijk is als het dat voor 100% is. Dat is onze ideologie als het gaat om de idealen die we koesteren. Elke dag komen we weer een stapje dichterbij een duurzame wereld met meer biologische uitvaarten.

Biologische uitvaart

Biologische stoffen

De lijkwaden die volledig van biologische stof gemaakt zijn, zijn de Dikke lijkwade van canvaskatoen, de Zachte lijkwade van heerlijk flanel en de Hennep lijkwade van stoere hennepstof. De teelt van katoen en hennep gebeurt geheel op duurzame wijze, zonder toevoeging van chemische middelen. Dat maakt het tot eerlijke producten die u met een gerust hart om de overledene kunt wikkelen en terug kunt geven aan de natuur.

De Dikke lijkwade is vervaardigt van een prachtige stug biologisch canvas. Deze wade is rondom afgezet met een keperband gemaakt van duurzaam hennep. Door dit band ontstaat een mooi spel van lijnen tijdens een opbaring.

De Zachte lijkwade van een heerlijk zachte flanel, gemaakt van biologisch katoen, valt door de dikte met veel volume om het lichaam heen. Dit maakt dat de contouren van een lichaam mooi verzacht worden.

De Hennep lijkwade is gemaakt van het zeer duurzame hennep vlas. Hennep groeit zo gemakkelijk en snel dat er geen kunstmest nodig is, wat het milieu veel schade bespaart.

Baren van snoeihout

Niet alleen onze lijkwaden zijn biologisch vervaardigd, ook twee van onze draagbaren zijn volledig biologisch. De Takkenbaar en de Schaal van wilgentenen zijn beide van onbespoten snoeihout van Hollandse wilgenbomen gemaakt. Het gebruik van dit hout is ontzettend duurzaam, het snoeihout zou namelijk anders weggegooid moeten worden. In plaats daarvan recyclen wij het, een mooie verwijzing naar de eindeloze cyclus van leven en dood.