Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

GOTS gecertificeerd

GOTS gecertificeerd staat voor ‘Global Organic Textile Standard’.

De keten

GOTS gecertificeerd. Textiel doorloopt een grote hoeveelheid stappen voor het eenmaal verkrijgbaar is als kledingstuk of, in ons geval, lijkwade. Deze productieketen bestaat uit het oogsten van de grondstoffen, verantwoorde productie, etikettering, het verpakkingsproces en de distributie. Alle facetten van deze keten moeten los van elkaar voldoen aan de standaard voor biologische textiel.

gots gecertificeerd

GOTS gecertificeerd. Wat zijn de eisen?

Het GOTS certificaat lijkt qua handhaving van milieu-eisen sterk op het EKO-label:

Goede werkomstandigheden

Naast milieuvriendelijke criteria stelt het GOTS certificaat ook eisen omtrent de arbeidsomstandigheden. Deze eisen zijn gebaseerd op de normen van de International Labour Organization. Dit zijn een aantal van de voorschriften:

Beheer van het GOTS label

Het GOTS label wordt door verschillende organisaties beheerd: de International Association Natural Textile Industry (IVN) uit Duitsland, de Soil Association (SA) uit Engeland, de Organic Trade Association (OTA) uit Amerika en de Japan Organic Cotton Association (JOCA). Samen heten deze partijen de ‘International Working Group’ (IWG).

Onze producten

Een aantal van onze producten zijn GOTS gecertificeerd: de Zachte wade, de Dikke wade, de Spijkerstof wade en de Basic wade. Dit betekent dat deze producten biologisch en duurzaam gemaakt worden. De Zachte lijkwade is gemaakt van katoen dat aan twee kanten geruwd is, wat bijzonder zacht aan voelt. De Dikke lijkwade is net als de Spijkerstof lijkwade een stevige, stoere wade. De Basic lijkwade is een eenvoudige serene wade die verkrijgbaar is in de Basic set.