Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Wikkelgoed maakt wade van spijkerstof

Wikkelgoed heeft aan de hand van een speciaal verzoek een wade van spijkerstof gemaakt. Er is een oude meneer naar ons toegekomen die, zijn hele leven lang, elke dag spijkerstof droeg. Hij vroeg zich af of het mogelijk was om, ter ere van zijn kleding-traditie, een wade te laten maken van zijn geliefde stof. Wij zijn meteen voor hem aan de slag gegaan, waarna het resultaat ons zo beviel dat wij de wade hebben opgenomen in ons vaste assortiment.

wade van spijkerstof

Wade van Spijkerstof

De stevige donkerblauwe wade van spijkerstof heeft een stoere, bijzondere uitstraling. De wade is aan de binnenkant veel lichter gekleurd dan aan de buitenkant, wat een mooi effect geeft wanneer deze is opengeslagen. De karakteristieke stof geeft tevens een mooie nadruk aan plooien in de wade. De licht- en donkerblauwe kleur passen mooi bij de rustieke Takkenbaar en onze Brede sluiting van hennepband, dit geeft samen een prachtige solide indruk. Als u meer wilt lezen over deze wade kan dat op deze pagina: Spijkerstof wade.

Een lijkwade in plaats van een kist

Een lijkwade kan gebruikt worden in combinatie met een kist, maar kan in combinatie met een draagbaar de kist ook volledig vervangen. Het aanleggen van een lijkwade is een eenvoudige handeling die goed door de nabestaanden is uit te voeren. Deze handeling wordt vaak als een bijzonder afscheidsritueel beleefd. Slag voor slag dekt een selecte groep dierbaren de overledene toe. Zo worden zowel de overledene, als de nabestaanden voorbereid op het afscheid.  Als de wade in plaats van een kist gebruikt wordt, dan is een draagbaar (bijvoorbeeld van wilgentenen: de Takkenbaar) noodzakelijk. Vaak is er bij crematoria ook een Inschuifplank nodig, omdat een vlakke bodem vereist is. Deze Inschuifplank kunt u kopen in onze webshop.

Facebook Deel op Facebook

Twitter Deel op Twitter

instagram Volg ons op Instagram