Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Natuurbegraafplaats Eygelshof

  1. Home
  2. »
  3. Natuurbegraafplaats Eygelshof
Contact Information
Address:
Boomgaardskuilweg 7, Eygelshoven, Nederland, 6471 XX
Description:

Natuurbegraafplaats Eygelshof

Het Eygelshof is een nieuw natuurgebied dat om en nabij de 5,7 hectare groot is, waar vorig voorjaar enkele honderden jonge bomen geplant zijn. Het gebied bestond daarnaast al uit een prachtig fruitbomenbos, een eiken/beukenbos. Ook is er in het lage natte deel aan de westkant van het landgoed een broekbos. Iedereen is van harte welkom op natuurbegraafplaats Eygelshof om zelf de ligplaats te bepalen. Via een stelsel van wandelpaden voert het gebied je langs een natuurlijke vijver midden op het gebied, waarna de weg zich vervolgt naar de nieuw aangelegde stukken bos.

Ligplaatsen

De gekozen ligplaats mag met een houten schijf gemarkeerd worden, en kan indien gewenst ongemarkeerd gelaten worden. Het belangrijkste is dat alles wat er op de natuurbegraafplaats gebruikt wordt van de natuur is en door de natuur kan worden opgenomen. De grafplaatsen zijn deel van een openbare locatie waar men altijd mag wandelen en van de rust en de natuur kan genieten. “De natuur verzorgt het graf en wij beheren de natuur” zegt de organisatie zelf. Zij vinden dat de natuur een plaats is voor mensen van alle culturen, levensbeschouwingen en religies. Iedereen is er dan ook welkom.

natuurbegraafplaats-Eygelshof-front-e1538833348564

Handelen volgens de natuur

Bij natuurbegraven, of groen begraven, wordt er gehandeld volgens de natuur. Het lichaam wordt op een organische manier teruggegeven aan de aarde, dat is volgens de organisatie de essentie van natuurbegraven. Met dit idee gaat gepaard dat iedereen een biologisch afbreekbare kist, draagbaar of wade gebruikt. Op deze begraafplaats geld er eeuwig grafrecht, wat inhoud dat graven niet worden geruimd.

Natuurlijk afscheid in de natuur

Een natuurbegraafplaats leent zich perfect voor het organiseren van een Groene Uitvaart. Dit is een uitvaart waarbij gebruik wordt gemaakt van duurzaam geproduceerde, biologische materialen. Groener dan een begrafenis midden in de natuur kan bijna niet. Om een dergelijke uitvaart mogelijk te maken produceren wij producten die volledig natuurlijk afbreekbaar zijn, wat een vereiste is om op een natuurbegraafplaats gebruikt te worden. U kunt bijvoorbeeld onze Zachte lijkwade gebruiken, of onze Fairtrade lijkwade. Ook onze draagbaren zijn natuurlijk afbreekbaar, bijvoorbeeld onze Takkenbaar en onze Schaal van Wilgentenen.

Tarieven Natuurbegraafplaats Eygelshof

Benieuwd naar de kosten van natuurbegraven? Vergelijk de tarieven van alle natuurbegraafplaatsen.

Send message to moderator