Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Respect EveryBody Shrouds

Onze Bamboe lijkwade wordt geleverd door Respect EveryBody Shrouds.

Respect EveryBody Shrouds

Het Respect Everybody Shrouds initiatief is opgezet door Gordon Tulley, een van de gastheren van Respect Woodland Green Burial Parks. Dit is een overkoepelende organisatie die twee natuurbegraafplaatsen onderhoudt: Laughton Park en Bawtry Park. Het doel van Respect EveryBody Shrouds is het maken van een lijkwade die voor iedereen geschikt is en voor iedereen betaalbaar is. Dit verwezenlijken ze op een natuurlijke, duurzame manier.

Respect EveryBody Shrouds

Green Guardians Award

In 2012 won Respect Natural Woodland Green Burial Park de Green Guardians Award. Dit is een prijs voor het beschermen van het milieu door middel van innovatie. Woodland Green won de prijs wegens het beschermen van natuurgebieden. Dit doen zij door van deze natuurgebieden een milieuvriendelijke begraafplaats van te maken. Als uitbreiding van deze milieuvriendelijkheid heeft de organisatie de EveryBody Shroud ontwikkeld.

Bamboe productie

Het biologische bamboe dat gebruikt wordt voor de lijkwade komt uit China. Hier worden tevens de geteelde vezels omgezet in draden. De bamboe wordt gesmolten, waardoor de cellulose vrij komt. Deze cellulose-pulp wordt vervolgens gesponnen tot draden. Deze draden worden, precies volgens de strenge voorschriften van Dhr. Tully, tot stof gewoven. Dit weefsel wordt niet geverfd en niet gebleekt, zodat het haar natuurlijke kleur behoudt. U kunt hier meer lezen over milieuvriendelijk bamboe.

De Bamboe lijkwade

Onze Respect EveyBody Shroud, de bamboe wade, is 100% biologisch afbreekbaar. Het product is geschikt voor een groene crematie en heeft een verminderde carbon uitstoot. Het is een lichte, serene wade die door vier linten dicht te knopen is. Aan beide kanten zitten vier lussen van breed band waarmee de wade door acht personen gedragen worden. De wade heeft aan de onderkant een speciaal vak waar een speciale inschuifplank in kan worden geschoven. Zo kan de lijkwade gebruikt worden zonder draagbaar.