Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Ecological Textiles

Onze hennepstof en het biologische flanel van onze Zachte lijkwade worden vervaardigd door Ecological Textiles, een GOTS-gecertificeerde leverancier.

Marita Bartelet

Marita Bartelet, de oprichter en vertegenwoordiger van Ecological Textiles, is een gedreven expert in duurzame textiel en verf. Haar eeuwige interesse in natuur en milieu heeft haar in de studie ‘industrieel textielontwerp’ blijvend gedreven om duurzame manieren te vinden voor productie. Dit heeft ertoe geleid dat Ecological Textiles een groot scala aan ‘groene’ stoffen produceert, van katoen, hennep, linnen, zijde, tencel en wol. Een van hun specialiteiten is het met bijenwas gewaxte linnen dat zij gebruiken voor het maken van tassen en outdoorkleding. Alle stoffen kunnen bekeken worden in hun webshop.

Logo Ecological Textiles

Waarom Ecological Textiles?

De grote zorg die Ecological Textiles draagt voor het milieu staat duidelijk in lijn met onze ideeën over duurzaamheid. Tevens steunt het bedrijf jonge duurzame labels door ze de mogelijkheid te bieden kleine hoeveelheden in te kopen. Naast deze steun bieden zij designers die werken aan een nieuwe collectie informatie over productie en het gebruik van stoffen. De productie van hun stoffen hebben zij dusdanig onder controle dat zij de kwaliteit van elke stof precies weten te reproduceren. Wij prijzen ons gelukkig samen te werken met een bedrijf dat in de wereld van stoffen duurzaamheid verspreid, kwaliteit waarborgt en open staat voor ontwikkelingen.

Biologisch flanel

Het flanel van Ecological Textiles dat wij gebruiken voor onze Zachte lijkwade wordt geweven van ongebleekt biologisch katoen. Dit katoen wordt aan twee kanten geruwd, waardoor het weefsel extra zacht en dik aanvoelt. Het katoen wordt verbouwd en gewassen in kleinschalige plantages in Kirgizië. Het materiaal wordt vervolgens in Duitsland tot garen gesponnen, waarna de garens geweven worden in Tsjechië. Voor de laatste stappen van het maakproces, het wassen en kammen van de stof, reist de stof weer terug naar Duitsland. Doordat het flanel niet gebleekt wordt blijft de karakteristieke warme katoenkleur, ecru, behouden.

Zachte bio flanel lijkwade Ecological textiles - Wikkelgoed (1)

Duurzame hennep

De stof die wij gebruiken voor onze Hennep lijkwade wordt ook bij Ecological Textiles verwerkt. Hennep is een erg bijzonder materiaal: het is makkelijk om duurzaam te telen, sterker dan katoen en neemt minder snel vlekken op dan de meeste stoffen. Ons hennep wordt geteeld in verschillende landen in Oost-Europa; Hongarije, Roemenië, Moldavië en Wit-Rusland. Het materiaal wordt vervolgens verplaatst naar Roemenië, waar het verwerkingsproces plaatsvindt. U kunt hier meer lezen over hennep textiel en hennep productie.

GOTS gecertificeerd

Ecological Textiles is een GOTS-gecertificeerd bedrijf. Het GOTS-certificaat garandeert dat de hele productieketen duurzaam is: Er worden geen pesticiden of kunstmest gebruikt bij de teelt. Daarnaast garandeert het certificaat dat er fatsoenlijke werkomstandigheden zijn bij elke stap van de keten.