Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Wie is wikkelgoed?

Over de jaren heen is er veel veranderd bij Wikkelgoed. Van een atelier op zolder, naar een familiebedrijf, naar … waar is wikkelgoed nu? We vertellen jullie graag hoe de originele visie van oprichtster Monique Rang op dit moment wordt voortgezet! 

Monique Rang

De visie van Monique Rang 

In de ogen van Monique had de uitvaart, zoals deze op klassieke wijze werd vormgegeven, iets afstandelijks. De harde rand van een kist vermindert de behoefte aan aanraking, terwijl dat juist bij het laatste afscheid waardevol kan zijn. Dit is waarom bij haar de wade zo’n indruk had gemaakt: een wade moedigt nabijheid en aanraking veel meer aan, je bent letterlijk dichter bij de overledene.
Het eigenhandig inwikkelen van haar oma had ze ervaren als een enorm dierbare manier om iemand die dicht bij haar had gestaan klaar te maken voor het afscheid. Ook zag ze het voor zich dat een wade door nabestaanden elke dag een stuk verder dichtgeslagen kan worden. Zo kan een dierbare langzaam worden losgelaten door hem of haar te koesteren en toe te dekken. Het belangrijkste vond Monique dat een uitvaart persoonlijk kon zijn. Daarom zijn haar waden altijd eenvoudig in stijl, om ruimte te bieden aan de nabestaanden om deze nog persoonlijk te maken. Zo kan de wade geverfd worden en kunnen er bloemen of briefjes in de vouwen van de wade worden gelegd.

Robbe

Tegenwoordig wordt Wikkelgoed geleid door Robbe, de zoon van Monique Rang. Nadat hij bij haar overlijden ervaarde hoe het was om afscheid te nemen met gebruik van een wade, bleef hij lang onder de indruk van het wikkelen als ritueel. Robbe heeft altijd een passie gehad voor ondernemen en innovatie. Jarenlang heeft hij Wikkelgoed gerund naast zijn snelgroeiende en succesvolle onderhoudsbedrijf. Toen hij vorig jaar in een burn-out belandde, kwam hij er achter dat dit teveel van het goede was.
Zoals hij het zelf zegt: “Het roer moest om. Ik heb mijzelf de vraag gesteld waar ik echt gelukkig van werd.” Dat bleek Wikkelgoed te zijn, omdat hij hier zijn pioniersgeest in kwijt kan. Zo moeder, zo zoon. “Haar doel was en mijn doel is om te vernieuwen. De uitvaartbranche biedt hier zo veel mogelijkheden voor en mijn werk hier heeft impact. Het bieden van een alternatief, het aanzetten tot verandering. Dat is waar ik voor ga. Wikkelgoed heeft weer mijn volle aandacht en dat voelt ontzettend goed.”

Wie is Wikkelgoed: Jelle

Jelle 

Al een aantal jaar wordt Robbe in het runnen van Wikkelgoed bijgestaan door Jelle. Hij houdt zich bezig met het maken van content en het uitdragen van de visie van Wikkelgoed. Naast zijn werk voor Wikkelgoed heeft hij zijn studie Engelse taal en literatuur aan de universiteit afgerond en timmert hij aan de weg als muzikant. In de woorden van Robbe zijn zijn nieuwsgierigheid, creativiteit, flexibiliteit, verantwoordelijkheid  en gedrevenheid een zeer welkome toevoeging aan Wikkelgoed.
Zoals hij zelf zegt: “Ik vind het bijzonder om hier te werken, omdat het me uitnodigt om stil te staan bij dingen waar ik normaal gesproken niet bij stil sta. Ik had hiervoor nooit gehoord van lijkwaden, maar kan het nu niet wegdenken uit hoe ik een uitvaart voor me zie.”