Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Vouwinstructie lijkwade

Het zelf inwikkelen van een dierbare is een liefdevolle handeling die niet moeilijk is om uit te voeren. Met de speciaal ontwikkelde vouwinstructie lijkwade van Wikkelgoed kunt u makkelijk zelf thuis de overledene inwikkelen. We hebben aparte instructies voor open opbaring en voor gesloten opbaring gemaakt.

Vouwinstructie lijkwade voor open opbaring

Voor een open opbaring kunt u de lijkwade zo vouwen dat het hoofd nog zichtbaar blijft, omrandt door de stof van de wade. De stof kan mooi om het gezicht heen gedrapeerd worden als een zachte omlijsting. Bij een opbaring in huis gaat de voorkeur vaak uit naar deze manier van vouwen, de overledene is dan op een prettige manier aanwezig in de ruimte. Dit maakt dat de overledene nog dichtbij voelt.

Vouwmethode voor gesloten opbaring

Bij een gesloten opbaring begint het vouwen hetzelfde als bij een open opbaring, maar dan wordt ook het hoofd bedekt. Dit gebeurt op dezelfde manier als bij de voeten. U kunt ervoor kiezen om elke dag een stuk te vouwen, zodat de overledene stap voor stap wordt ingewikkeld, op uw eigen tempo. Dit toedekken wordt vaak als een belangrijk en liefdevol ritueel ervaren. De vouwmethode voor de gesloten opbaring wordt vaak voor de dag van de uitvaart gebruikt.

Een dierbare zelf inwikkelen wordt vaak gezien als een symbool voor het nemen van afscheid. Door de nabijheid bij het lichaam, en door het toedekken ervan, wordt het afscheid tastbaar. Dit is een eerste stap in het rouwproces die in familie- of vriendenkring gedaan kan worden. Na het wikkelen kunnen er aandenkens, zoals briefjes of bloemen, tussen de plooien van de wade gestoken worden. Zo wordt het afscheid nemen nog persoonlijker.

Vouwinstructie lijkwade

Hier is de vouwinstructie te zien die wordt bijgeleverd bij de lijkwade. Te zien zijn de vouwwijze voor opbaring en de vouwinstructie voor de lijkwade in gesloten vorm.

Facebook Deel op Facebook

Twitter Deel op Twitter

instagram Volg ons op Instagram