Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Promession

De duurzame versie van cremeren

Over de hele wereld zijn mensen op zoek naar meer duurzame, milieuvriendelijkere vormen van begraven en cremeren. We denken dat dit een enorm belangrijke ontwikkeling is en we willen je graag informeren over de nieuwe methoden die uit deze onderzoeken komen. Deze keer vertellen we je over de Promession, een methode die het lichaam zodanig behandeld dat het binnen een jaar volledig door de aarde wordt opgenomen.

Promession

In zekere zin is Promession het tegenovergestelde van een crematie; in plaats van te worden blootgesteld aan hitte, wordt het lichaam blootgesteld aan kou. Het mooie is dat er hierbij niets van de waardevolle bouwstoffen van het lichaam verloren gaat. Het lichaam wordt eerst ingevroren in een standaard vriezer. Daarna wordt het lichaam overgebracht naar de Promator waarin het wordt besprenkeld met vloeibare stikstof van -196 graden. Deze vloeistof is een restproduct van de productie van vloeibare zuurstof en is bij deze zeer lage temperaturen vloeibaar. Deze behandeling maakt het lichaam broos. Met behulp van trillingen valt het lichaam dan uiteen in kleine stukjes.

Door middel van vriesdrogen worden de overblijfselen ontdaan van vocht en vervolgens gescheiden van kwik en andere metalen. Uiteindelijk blijft dan zo’n 30% van het oorspronkelijke lichaamsgewicht over. Die overblijfselen worden in een biologisch afbreekbare kist geplaatst en begraven in de humuslaag van de aarde. Deze overblijfselen worden binnen 6 – 18 maanden volledig omgezet in vruchtbare grond. U kunt het proces hier op een vereenvoudigde manier bekijken: https://www.facebook.com/kingdemic/videos/1067877743294822

Promessa Organic AB

Promession is een methode ontwikkeld door de Zweedse biologe Susanne Wiigh-Mäsak. Op basis van biologisch onderzoek ontwikkelde ze deze vriesdroogmethode als een oplossing voor het lichaam om weer echt vruchtbare grond te kunnen worden. Op dit moment heeft haar initiatief, Promessa, ambassadeurs over de hele wereld die eraan bijdragen dat Promession een toegestane methode wordt daar waar zij wonen. Tot nu toe toonden al 98 landen interesse in de methode. Voor meer informatie én de mogelijkheid uw support te tonen aan Promessa, bezoek de website: http://www.promessa.se/show-your-interest

Duurzaamheid

Uit onderzoek van TNO is gebleken dat de vriesdroogmethode zoals Promession, duurzamer, hygiënischer, ruimtebesparend en zuiniger is dan de traditionele begrafenis en crematie. UNESCO (Organisatie van de Verenigde Naties voor onderwijs, wetenschap en cultuur) staat ook achter het initiatief.

Facebook Deel op Facebook

Twitter Deel op Twitter

instagram Volg ons op Instagram