Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

GreenLeave De Makers

Stichting GreenLeave is een vereniging van uitvaartondernemers die zich inzetten voor duurzaamheid. De aangesloten ondernemers stellen vijf principes centraal in hun bedrijfsvoering: goed werkgeverschap, duurzame bedrijfsvoering, duurzame inkoop, eerlijk zakendoen en maatschappelijke betrokkenheid. Tevens bieden deze ondernemingen voor elk van de 10 uitvaartonderdelen een duurzaam alternatief aan. Deze duurzame alternatieven voldoen aan de duurzaamheidscriteria van GreenLeave. Om hun visie te verspreiden delen zij de verhalen van de makers van deze producten. Dit doen zij in in De Makers, een informatieve videoserie.

Greenleave Presenteert De Makers

GreenLeave De Makers

De Makers is een serie van korte informatieve video’s waarin wordt getoond hoe de duurzame producten gemaakt worden. De uitzendingen zijn vanaf 12 september 2017 te zien op www.greenleave.nu. Negen weken lang wordt er op dinsdag een nieuwe aflevering online geplaats.

‘De Makers’ afl. 1: Houtkunstenaar maakt duurzame handgemaakte urnen

‘De Makers’ Afl. 2: Ambachtelijke uitvaartkisten van uitsluitend natuurlijke materialen

‘De Makers’ Afl. 3: Zachte lijkwaden en urnen van wol uit Nederland

‘De Makers’ Afl. 4: Ambachtelijk gemaakte grafmanden van lokale wilgentenen

‘De Makers’ Afl. 5: Duurzame rouwboekketten met bloemen uit eigen omgeving

‘De Makers’ Afl. 6: 100% CO2 neutraal geproduceerde uitvaartkisten

‘De Makers’ Afl. 7: Nijmeegse steenhouwer geeft grafstenen een tweede leven

‘De Makers’ Afl. 8: Uitvaartkisten van hout van Staatsbosbeheer

‘De Makers’ Afl. 9: Duurzame lijkwaden gemaakt bij werk-leerbedrijf Pantar

Aflevering over Wikkelgoed

Als onderdeel van GreenLeave wordt ook Wikkelgoed getoond in De Makers. Op 7 november komt de aflevering over ons en onze producten online te staan. Wij zijn trots dat ons verhaal gedeeld wordt via dit mooie initiatief. Wij zouden het graag zien gebeuren dat heel Nederland zich bewust wordt van de duurzame producten die gebruikt kunnen worden bij het organiseren van een uitvaart.

Bij het toewerken naar een laatste afscheid vinden wij het erg belangrijk om goed om te gaan met de aarde en de mensen die er op leven. Onder andere onze Dikke wollen wade, Hennep lijkwade, SluitingenSchaal van wilgentenen en de Takkenbaar voldoen aan de strenge duurzaamheidseisen die stichting GreenLeave stelt. Deze producten mogen dus door alle aangesloten uitvaartondernemers worden aangeboden als duurzaam alternatief.

Facebook Deel op Facebook

Twitter Deel op Twitter

instagram Volg ons op Instagram