Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

De Uitvaartduif. Witte duiven tijdens de uitvaart

Wil je een witte duif regelen voor een uitvaart? Kijk op https://witte-gelegenheidsduiven.nl/uitvaart/.

Er zijn oneindig veel mogelijkheden als het aankomt op het vormgeven van een uitvaart. Met onze visie over vernieuwing, symboliek, persoonlijkheid en zachtheid voegen wij hier alleen maar aan toe. Een mooi voorbeeld van wat er mogelijk is is de uitvaartduif. Dit is een witte duif die kan worden losgelaten tijdens een uitvaart, bijvoorbeeld bij het graf.

Symboliek

De duif draagt verschillende symbolen met zich mee. Meestal wordt de duif gezien als een teken van vrede, maar in het Christelijke geloof staat de duif ook voor de heilige geest. Op oude schilderijen staat de duif vaak symbool voor de ziel. Deze drie betekenissen samen vormen een unieke symboliek tijdens een uitvaart. Naast deze vredige associaties met één duif, staat een duivenpaar symbool voor liefde.

de uitvaartduif

Loslaten van de duif

Loslaten krijgt met een duif een heel concrete betekenisgeving. Het moment dat de duif wordt losgelaten, uit de mand of uit de hand, stijgt de ziel als het ware naar de hemel. Zo laat je iets tastbaars los dat symbool staat voor iets onaanraakbaars. Dit kan veel mensen helpen in het rouwproces, omdat er een moment van loslaten visueel gemaakt wordt. Ook onze lijkwaden en draagbaren dragen bij aan dit proces van loslaten. Met het zelf inwikkelen van de overledene wordt het afscheid tastbaar.

Wikkelgoed en de Uitvaartduif

Een uitvaartduif sluit mooi aan bij onze producten, beide zijn puur, vredig en zacht. Een leuke overeenkomst is dat het mandje van de duif gemaakt van wilgentenen, net als onze  de Schaal van Wilgentenen en de Takkenbaar. Op een uitvaart kan dit een mooie combinatie zijn. Ook onze zachte lijkwaden passen goed bij het zachte karakter van de duif. Wij bieden u graag de ruimte alles zo in te vullen als u zelf wilt.

Facebook Deel op Facebook

Twitter Deel op Twitter

instagram Volg ons op Instagram