Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Drie nieuwe gekleurde waden

Nieuwe maand, nieuwe kleuren

Vanaf vandaag, 1 maart, hebben wij drie nieuwe uitvoeringen van de gekleurde wade: Old Rose, Dusty Mint en Soft Yellow. Twee pastel-achtige kleuren en een warme, diepe oker-geeltint.

Drie nieuwe gekleurde waden

 

Dusty Mint 320

De oorsprong van het woord pastel ligt in de Franse vertaling van het woord ‘wedeblauw’. Deze kleurstof, die gewonnen werd uit de wede plant (Isatis tinctoria) werd als blauwe kleurstof gebruikt tot deze kleurstof werd overgenomen door indigo. Als eerbetoon aan deze oorsprong wilden we een blauwe pastelkleur toevoegen aan ons assortiment; een kleur die tijdens het afscheid haar eigen begin in zich draagt.

drie nieuwe gekleurde waden

 

Old Rose 091

Al jaren hebben we een fel roze gekleurde wade in ons assortiment, een krachtige, aanwezige kleur. Maar roze heeft ook een andere kant, een zachte kant. Daarom wilden we onze keuze uitbreiden met dit vale pastelroze: een volwassen, warme kleur. Dit roze wordt vaak geassocieerd met liefde, en wordt gezien als een kalmerende kleur.

 

Gekleurde lijkwade Old Rose 091

 

Soft Yellow 580

Soft yellow is een diepe okergele kleurtint. Van oorsprong is oker een aardekleur, wat betekent dat de kleurstoffen worden gewonnen van aardoppervlaktes in onder andere Australië. De kleurstof wordt daar door Aboriginals gebruikt om hun lichaam mee te kleuren. Ook wordt de kleur vaak gebruikt als onderschildering voor schilderijen om het hele schilderij een bepaalde warmte te geven. Een natuurlijke, intrigerende en warme kleur:

 

Gekleurde lijkwade Soft Yellow 580

 

Gekleurde lijkwaden van canvas

Al onze gekleurde waden worden gemaakt van canvas stof. Door de stugheid van de stof kunnen de waden in mooie plooien worden gevouwen. Dit creëert een levendig schaduwspel in de wade, waardoor de kleuren mooi tot uiting komen. Ondanks de stugheid is het wel een ademende stof. De stof is effen gekleurd, waardoor de waden een serene uitstraling hebben als ze zijn dichtgevouwen. Benieuwd naar de rest van onze kleuren? Bekijk dan het kleurenoverzicht van onze gekleurde lijkwaden.

Facebook Deel op Facebook

Twitter Deel op Twitter

instagram Volg ons op Instagram