Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Natuurbegraafplaats Slangenburg

Natuurbegraafplaats Slangenburg is gelegen in de buurt van Doetinchem, op het landgoed genaamd Slangenburg.

Dit landgoed is een bijzondere plek vol bloemenweides, bomen en varens waar nabestaanden in alle rust kunnen gedenken. Door de prachtige omgeving liggen prettige wandelpaden en staan bankjes om op tot rust te komen op natuurbegraafplaats Slangenburg.

Natuurbegraafplaats Slangenburg

De gemeente Doetinchem heeft besloten om een nieuw natuurgebied te creëren bij kasteel Slangenburg. De begraafplaats is een onderdeel van deze natuurontwikkeling. Natuur is dan ook het belangrijkste uitgangspunt van Slangenberg, ze willen het milieu zo min mogelijk belasten. De natuur neemt uiteindelijk alle graven in zich op zodat het een groot geheel wordt. Dit houdt echter in dat de precieze ligplaats soms onvindbaar lijkt. Daarom wordt de exacte plaats geregistreerd met behulp van GPS-coordinaten.

Lente op natuurbegraafplaats Slangenburg

Natuurlijk afbreekbaar

Bij een traditionele begraafplaats wordt de ligplaats u toegewezen, wat vaak erg onpersoonlijk voelt. Op natuurbegraafplaats Slangenburg kunnen de ligplaatsen zelf gekozen worden. Ook bieden zij een keuze aan in het gedenkteken, er kan een boom geplant worden of een boomschijf worden geplaatst. Deze boomschijf kan op verzoek een inscriptie krijgen. De materialen die voor de kist, kleding of urn worden gebruikt moeten natuurlijk afbreekbaar zijn. De ligplaatsen op Slangenburg hebben een eeuwig grafrecht. Dit maakt het voor nabestaanden een zorg minder en wordt de natuur niet te vaak aangetast.

Afscheid

Het is mogelijk om een kleine ceremonie te houden in de boskapel van Slangenberg. Deze kapel mag u naar eigen wens inrichten. Ook mag het afscheid rond het graf georganiseerd worden. Er mag dan bijvoorbeeld eigen eten en drinken worden meegenomen. Op slangenberg is er veel mogelijk, zodat u passend en harmonieus afscheid kunt nemen van uw dierbare.

Inspiratiedag en open dag

Op 3 juli werd er op Slangenburg een inspiratiedag gehouden. Er was een markt met waden, speciale sierraden en verschillende soorten kisten. Ook waren er leden van de Bijenvereniging en het beeldhouwerscollectief. Naast deze speciale dag wordt er zes keer per jaar een twee uur durende rondleiding gegeven over het terrein.

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u terecht op hun website:

Natuurlijk afscheid Slangenburg

Een prachtig gebied als Schoorsveld leent zich uitstekend voor het organiseren van een natuurlijk afscheid, een Groene Uitvaart. Een uitvaart is groen wanneer deze georganiseerd is met duurzame en/of biologische materialen, en groener dan een begrafenis midden in de natuur kan bijna niet. Meestal is het zelfs verplicht om op een natuurbegraafplaats natuurijk afbreekbare materialen te gebruiken. Wij willen graag dat u vrij bent om te kiezen hoe een uitvaart verloopt, en zorgen daarom dat al onze producten voldoen aan deze eis. Wij zijn blij om op deze manier, met bijvoorbeeld onze Zachte lijkwade van biologisch katoen, bij te dragen aan de zorg voor de natuur. Ook onze draagbaren, onder andere onze Aardeplank en onze Tulp draagbaar, zijn natuurlijk afbreekbaar.