Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

GOTS gecertificeerde lijkwaden

GOTS gecertificeerde lijkwaden zijn producten waarvan de grondstoffen volledig biologisch zijn en het maakproces zo duurzaam mogelijk verlopen is.

De eisen van het keurmerk

Het GOTS-certificaat is niet zomaar een certificaat, er zijn strenge criteria waar aan voldaan moet worden. De eisen gelden voor de gehele productieketen die doorlopen wordt bij het maken van een product. Zo dient men in de eerste fase, het verbouwen, enkel milieuvriendelijke chemicaliën te gebruiken. Er moet zuinig worden omgegaan met water en energie. Ook dient er waterzuivering plaats te vinden in de fabrieken. Naast deze eisen gelden er ook voorschriften over het recht op veilige en gezonde werkomstandigheden. Dit recht vinden wij onlosmakelijk verbonden aan een het leveren van een duurzaam product en gots gecertificeerde lijkwaden.

gots gecertificeerde lijkwaden

GOTS gecertificeerde lijkwaden

De Zachte lijkwade is een van onze GOTS gecertificeerde lijkwaden. Ecological Textiles, onze leverancier, voldoet aan alle eisen en voorschriften van het keurmerk. Het flanel van deze wade is geweven van ongebleekt biologisch katoen. Dit katoen is aan twee zijden geruwd waardoor het weefsel bijzonder zacht aanvoelt. Het katoen is ongebleekt waardoor het de karakteristieke warme katoenkleur heeft.

Ook de Dikke lijkwade, de Spijkerstof lijkwade en de Basic wade (alleen verkrijgbaar in de Basic set) hebben een GOTS-certificaat. Deze drie waden worden gemaakt van biologisch geteeld katoen. Onze leverancier, Boweevil, heeft hard gewerkt om aan de eisen van het keurmerk te voldoen. De Dikke lijkwade heeft een stoere, sobere uitstraling, net als de Denim wade. De Basic lijkwade is gemaakt van één stuk zacht molton. Dit molton maakt het een eenvoudige, serene wade.

Toepasselijke draagbaar

Wilt u ook een biologische keuze maken voor een draagbaar? Dat kan met onze Takkenbaar van wilgentakken en onze Schaal van wilgentenen. Deze baren zijn gemaakt van onbespoten Hollandse wilgentenen. De productie van deze wilgentenen is niet milieubelastend, het betreft namelijk snoeihout. In een ambachtelijke mandenmakerij in Noord-Holland worden deze baren op authentieke wijze geproduceerd. De vlechters hebben een enorme passie voor hun vak en dat is te zien in hun producten.