Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Het Parool over Wikkelgoed: ‘In doeken gewikkeld’

Vandaag, dinsdag 29 september, staat in Het Parool over Wikkelgoed het artikel ‘In doeken gewikkeld’. Aan de mediastorm lijkt op deze manier geen einde te komen. Het is bijzonder dat ons alternatief voor een kist op deze manier ook in de regio Amsterdam onder de aandacht wordt gebracht.

Het Parool over Wikkelgoed

Arne en Robbe Wijnands namen met Arnes vriendin Lieke Witlox Wikkelgoed Uitvaarttextiel over, het lijkwadenbedrijf van hun onverwacht overleden moeder. ‘Die voortzetting geeft energie en voelt als rouwverwerking.’

Het Parool over Wikkelgoed

Levenswerk

Toen Monique Rang dit voorjaar onverwachts overleed, lag het voor de hand dat zij in een lijkwade zou worden gewikkeld. Jaren runde ze vanuit haar huis in Zutphen het bedrijf Wikkelgoed. Het was haar levenswerk. Ze ontwierp, naaide en verkocht lijkwaden: kleden waarin doden worden gehuld. Tientallen mensen bezorgde ze op die manier een mooi, liefdevol afscheid. Het was volgens haar persoonlijker en droeg bij aan de rouwverwerking; zo had zij dat ervaren bij haar moeder en oma.

Monique Rang oprichtster van Wikkelgoed

En het artikel sluit af met mooie woorden voor Monique: “Soms voelt het rot dat ze het niet meer kan meemaken, dat we haar zo missen. De wetenschap dat dit haar trots had gemaakt, is fijn. Ze kon schaterlachen, zo hard dat mensen ervan opkeken. Die blijdschap zou ze nu hebben gevoeld. Als ze nog had geleefd, hadden we haar lach vast en zeker gehoord.”

Facebook Deel op Facebook

Twitter Deel op Twitter

instagram Volg ons op Instagram