Menu
0

Geen producten in je winkelmand.

Biologisch molton

Molton is een geruwd katoenen weefsel, in keperbinding geweven.

De biologische molton die wij gebruiken voor de Basic lijkwade wordt aan twee kanten geruwd, waardoor het aan beide zijden zacht aanvoelt. Het woord molton komt dan ook van het Latijnse woord mollis, dat zacht betekent.

Biologisch Molton

Ons biologisch molton wordt gemaakt van 100% biologisch katoen. Het katoen wordt verbouwd en gewassen in kleinschalige plantages in Kirgizië. De garen worden vervolgens gesponnen in Duitsland, waarna het geweven wordt in Tsjechië. De laatste stappen van het maakproces, het wassen en kammen van de stof, vindt weer plaats in Duitsland.

biologisch molton zachte wade

Biologisch katoen

Het biologisch katoen van dit molton komt uit het gebied rond de Egeïsche zee. Hier heeft de producent het verwerkingsproces zeer goed onder controle. Dit resulteert in een mooi egaal resultaat met constante kwaliteit. Het katoen uit dit gebied is een van de mooiste soorten die er zijn. Dit is te zien en te voelen aan de stoffen, die zeer zacht aanvoelen.

GOTS-gecertificeerd

Het hele productieproces van onze zachte molton is GOTS-gecertificeerd. Het GOTS-certificaat garandeert dat de hele productieketen duurzaam is: er worden geen pesticiden of kunstmest gebruikt bij de teelt. Ook voldoen de arbeidsomstandigheden aan strenge eisen. Hieronder een aantal van de criteria:

De Basic lijkwade

Onze Basic lijkwade is gemaakt van dit 100% biologische molton. Deze lijkwade is alleen verkrijgbaar als onderdeel van de Basic Set, samen met de Basic Baar. De stof is uiterst elegant door haar zachtheid en de soepele manier waarop de wade te draperen is. De wade is gemaakt uit één stuk biologisch molton waardoor er geen midden-naad is. Dit is bijzonder, de meeste weefmachines kunnen niet breder weven dan 150 centimeter.