Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Biologisch flanel

Het biologisch flanel van onze zachte lijkwade wordt geleverd door Ecological Textiles.

Het verloop van het productieproces

Het productieproces van biologisch flanel begint bij het telen van katoen. Wanneer de katoen genoeg gegroeid is kan de plant geoogst en gewassen worden. De wassing is een belangrijk deel van het proces, er moet gezorgd worden dat alleen de katoenvezels overblijven. Om vervolgens van deze vezels garen te maken worden de vezels door een machine platgelegd in dezelfde richting. De machine draait de vezels vervolgens tot dikke strengen, die nog te dik zijn om te gebruiken. Deze strengen moeten vervolgens verdund worden totdat ze tot garen kunnen worden gesponnen. Van de gesponnen garen wordt als laatste stap de uiteindelijke stof gewoven.

biologisch flanel

Waar komt ons biologisch flanel vandaan

Het katoen waar ons biologisch flanel van wordt geweven wordt verbouwd, geoogst en gewassen in kleinschalige plantages in Kirgizië, gelegen in centraal Azië. Na de teelt wordt de katoen in Duitsland tot garens gesponnen, waarna deze garens tot stof worden geweven in Tsjechië. Voor de laatste stappen in het productieproces, het wassen en kammen van de stof, reist de stof weer terug naar Duitsland.

De Zachte lijkwade

Onze Zachte lijkwade wordt gemaakt van het biologische flanel van Ecological Textiles. De stof wordt aan twee zijden geruwd om het weefsel bijzonder zacht te laten aanvoelen. Doordat wij het flanel niet laten bleken wordt de karakteristieke warme katoenkleur, ecru, behouden. De stof van deze lijkwade valt soepel en is hierdoor makkelijk te vouwen en te draperen.

Ecological Textiles

Onze leverancier van dit biologische flanel is Ecological Textiles, een GOTS-gecertificeerde leverancier die staat voor milieuvriendelijke productie, eerlijke handel en de beste kwaliteit. Alle stoffen die zij aanbieden worden op duurzame wijze geproduceerd. Wij prijzen ons gelukkig samen te werken met een bedrijf dat in de wereld van stoffen duurzaamheid verspreid, kwaliteit waarborgt en open staat voor ontwikkelingen. Lees meer over Ecological Textiles.