Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Pantar werk-leerbedrijf

De productie van onze lijkwaden is uitbesteed aan het gemeentelijk werk-leer bedrijf Pantar.

Pantar werk-leerbedrijf voor de regio Amsterdam

Pantar werk-leerbedrijf bieden werk en begeleiding aan ruim 3.000 inwoners van Amsterdam en Diemen. Dit zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld omdat ze een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking hebben. Of problemen hebben (gehad) of verslaafd zijn geweest. Wat de reden ook is, bij Pantar geloven ze dat iedereen waarde heeft en kan werken. Zij hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van medewerkers bij werkgevers, waarbij we rekening houden met hun mogelijkheden. Tijdens het werk ontwikkelen we medewerkers verder. Ze krijgen de trainingen en opleidingen die ze nodig hebben.

Overal

Pantar werkt in en om Amsterdam en Diemen bij veel verschillende bedrijven en organisaties. Zoals in Aalsmeer, waar een groep medewerkers stekken steekt en knipt. Zij onderhouden bijvoorbeeld het groen in de wijken, bezorgen post op IJburg en vullen vakken bij supermarkten. Ook hebben zij eigen diensten waaronder schoonmaak, een fietsenwerkplaats en digitaliseren.

Logo Pantar Amsterdam

Werkervaring en mogelijkheden

De mensen aan wie Pantar werk-leerbedrijf begeleiding en werk biedt krijgen door fysieke of mentale beperking niet de mogelijkheden die ze verdienen. Ook kansarme jongeren wordt een steun in de rug geboden. Zij bieden een leertraject aan waarbij er binnen het bedrijf werkervaring op wordt gedaan. Hierna wordt er gezocht naar een passende plaats om in loondienst te gaan. Naast het naaiatelier waar onze waden worden gemaakt bieden ze werk op de Universiteit van Amsterdam, een fietswerkplaats, facilitaire dienstverlening, een houtwerkplaats, groenonderhoud en horecabedrijf ‘Boerderij Langerlust’.

Pantar lijkwaden

Bijna al onze stoffen worden bij Pantar tot lijkwaden gemaakt. Alleen de Basic lijkwade van de Basic set (India), de Fairtrade lijkwade (Nepal) en de RangMai lijkwade (Thailand) worden in kleinschalige ateliers gemaakt. Wij vinden het een waardevol gegeven dat we met het maken van onze lijkwaden mensen kunnen helpen hun leven op te bouwen. Zo bieden we met onze natuurlijke producten zowel de natuur als de mensen een kans om te groeien.