Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree

Natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree bestaat uit twee afzonderlijke en apart gelegen delen.

Het gebied

Natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree ligt voor een deel in Venlo en voor een deel in Maasbree. Het gebied in Venlo is ruim 2,5 hectare groot en ligt direct achter crematorium Venlo. Het deel in Maasbree is zo’n 10 hectare groot. De twee gebieden liggen op 500 meter afstand van elkaar en zijn verbonden door een bosweg. Beide zijn het prachtige bosgebieden met hier een daar een open plaats, een houten trap of een plaats met houten banken.

Natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree

De organisatie van de Natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree ziet natuurbegraven als de meest natuurlijke, organische manier om het lichaam terug te geven aan de aarde. Hun streven is om het bos geheel in haar natuurlijke staat te laten. Ze willen een oerbos laten ontstaan, zonder houtkap of het opruimen van omgevallen bomen. Zo kan de natuur volledig haar gang gaan. In Cafe/feestzaal Boostenhof, restaurant Boszicht en Maashof heten zij graag gezelschappen welkom om in besloten sfeer samen te komen voor een koffietafel.

Landschap Natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree

Eigen keuze in een gedenkplaats

De gedenkplaats kan gekozen worden tijdens een wandeling door het gebied. De plaats die gekozen wordt zal niet worden geruimd, het grafrecht is eeuwigdurend. Op de ligplaats kunnen er gedenktekens worden geplaatst. De natuurbegraafplaats stelt zwerfkeien ter beschikking als grafmonument. Deze kunnen op verzoek gegraveerd worden. Ook mag er in overleg een eigen naambordje geplaatst worden. Uit liefde voor het gebied moeten alle gedenktekens in overeenstemming zijn met de natuurlijke omgeving. Er kan ook gekozen worden voor het aanleggen van beplanting.

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u hun website bezoeken.

Een Groene uitvaart midden in de natuur

Het prachtige natuurgebied van Venlo-Maasbree leent zich perfect voor het organiseren van een Groene uitvaart. Waar kun je beter een natuurlijke uitvaart organiseren dan midden in de natuur? Door bij uw uitvaart gebruik te maken van natuurlijk afbreekbare, biologische en/of duurzame producten draagt u naast zorg voor de overledene ook zorg voor de natuur. Wij vinden dit een mooie gedachte en zorgen er daarom voor dat al onze producten voldoen aan deze voorwaarden. Onze Schaal van Wilgentenen, gemaakt van duurzaam geteelde wilgentenen, is bijvoorbeeld volledig natuurlijk afbreekbaar. Ook onze andere draagbaren en onze waden, zoals de Dikke lijkwade en de Dunne Lijkwade, kunnen gebruikt worden bij een Groene uitvaart.