Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

McLennan's Pure Silk

De zijde die wij gebruiken voor onze waden wordt geleverd door McLennan’s Pure Silk.

In 1988 is deze stoffenhandelaar opgericht, gevestigd in de negen straatjes in Amsterdam. In de loop der jaren heeft McLennan zich opgewerkt tot een van de belangrijkste zijde-specialisten in Europa.

McLennan's Pure Silk

McLennan’s Pure Silk heeft door haar jarenlange ervaring met zijde een enorme hoeveelheid kennis opgedaan. Ze bieden een grote hoeveelheid verschillende texturen aan, van glanzend satijn tot matgewassen zijde. Met een enorm assortiment aan kleuren maken zij sjaals, gordijnen, embrasses, kussenhoezen en spreien. Zij hebben zijde met ingeweven patronen, geprint zijde en geborduurd zijde. Deze verschillende soorten zijde komen uit plaatsen over de hele wereld, waaronder China, Thailand, India, Italie en Frankrijk.

McLennan's Pure SilkMatka zijde lijkwade

Het zijde dat wij gebruiken voor onze Matka zijde lijkwade komt van McLennan’s Pure Silk. Dit speciale zijde wordt gemaakt van zijderups-cocons waar de vlinder al uit is gekropen. De draad waarmee gewoven wordt is hierdoor meerdere malen onderbroken, wat zorgt voor een interessante structuur in de zijde. U kunt hier meer lezen over de zijde productie. De Matka zijde wade heeft een verassend zachte structuur en een subtiele glans. Deze glans verdiept de schaduw- en lichtwerking van de plooien. Dit geeft de wade een luxueuze, maar ook natuurlijke uitstraling.