Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Natuurbegraafplaats Schoorsveld

  1. Home
  2. »
  3. Natuurbegraafplaats Schoorsveld
Contact Information
Address:
Somerenseweg 116, Heeze, Nederland, 5591 TN
Description:

Natuurbegraafplaats Schoorsveld

Natuurbegraafplaats Schoorsveld heeft meerdere graanvelden, grasvelden, een klein meer en mooie stukken bos. Zoals de organisatie het zelf zegt: ‘op Natuurbegraafplaats Schoorsveld heerst vrijheid. Ieder krijgt, met respect voor natuur en mens, alle ruimte om te doen wat goed voelt.’

Natuurbegraafplaats Schoorsveld

De mensen die de natuurbegraafplaats onderhouden zijn enorm hartelijk. Naast dat zij graag iedereen de ruimte bieden om een afscheid op hun eigen manier te nemen, hechten zij veel waarde aan de natuur: “De natuur kent een ongelofelijke kracht. Dat merken we als we aan het wandelen of fietsen zijn. De wind waait zorgen uit je hoofd, geeft ruimte om over het leven na te denken.” Op een plaats als deze, waar de cirkel van het leven tastbaar is, kan de natuur troost bieden.

Ontvangsthuis-Natuurbegraafplaats-Schoorsveld

Afscheid

Op het terrein van Natuurbegraafplaats Schoorsveld staat een prachtig gebouw. Dit gebouw, Paviljoen ’t Schoorsven, is gemaakt van bomen die uit het gebied komen. Door de glazen wanden gunt het paviljoen een fraai uitzicht op de natuur. Binnen kunnen er tot wel 500 personen welkom worden geheten. Er is een ceremoniehal en een charmante eetzaal, beide met uitzicht op het natuurgebied, ‘zodat er altijd een directe verbinding is met de natuur’. Bij Schoorsveld hebben ze drie arrangementen samengesteld aan de hand van hun ervaring met ceremonies. Zo kan alle aandacht gericht worden op de persoonlijke invulling van het afscheid.

Een eeuwige rustplaats

De natuurgraven van Schoorsveld hebben een eeuwig grafrecht, zonder zorgen over grafverlengingen. Daarnaast hoeven nabestaanden zich niet bezig te houden met onderhoud. Door het graf te laten begroeien wordt het namelijk op natuurlijke wijze een onderdeel van het gebied. Als gedenkteken biedt Schoorsveld een boomschijf met inscriptie aan.

Voor meer informatie of het aanvragen van een brochure kunt u op hun website kijken. Hier kunt u in een video tevens meer zien van de locatie. In een aantal afbeeldingen is Paviljoen ’t Schoorsveld mooi in beeld gebracht: www.schoorsveld.nl

Natuurlijk afscheid op natuurbegraafplaats Schoorveld

Het prachtige gebied van Schoorsveld leent zich perfect voor het organiseren van een natuurlijk afscheid. Een natuurlijk afscheid, ook bekend als Groene Uitvaart, is georganiseerd met gebruik van duurzame en/of biologische materialen. Uit respect voor de natuur mogen er op een natuurbegraafplaats geen stoffen gebruikt worden die niet natuurlijk afbreekbaar zijn. De producten die wij maken zijn daarom allemaal biologisch en/of duurzaam geproduceerd, én natuurlijk afbreekbaar. Het biologisch katoen van onze Dikke lijkwade is bijvoorbeeld GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat het hele productieproces verloopt met respect voor mens en natuur. Onze Takkenbaar en Schaal van Wilgentenen, gemaakt van duurzaam geteelde wilgentenen, passen perfect bij een natuurlijke uitvaart in een natuurgebied.

Tarieven Natuurbegraafplaats Schoorsveld

Benieuwd naar de kosten van natuurbegraven? Vergelijk de tarieven van alle natuurbegraafplaatsen.

Send message to moderator