Aangesloten natuurbegraafplaatsen

Hier vindt u alle natuurbegraafplaatsen die met ons samenwerken.

Natuurbegraafplaats Friesland

  1. Home
  2. » Natuurbegraafplaats Friesland
Contact Information
Address:
8e Wijk, Nieuwehorne, Nederland, 8414
Phone:06 - 50 406 467
Description:

Begraven in de vrije natuur

Op natuurbegraafplaats Friesland kan begraven worden in de vrije natuur, onder een boom, in een open plek in het bos of in de nabijheid van water. Het landgoed is ongeveer 9 hectare groot waarbinnen de ligplaatsen in clusters zijn opgedeeld. Op deze manier wordt de natuur zo veel mogelijk met rust gelaten en krijgt ze de gelegenheid te herstellen.

Natuurbegraafplaats Friesland

Natuurbegraven is een manier van begraven voor mensen die veel waarde hechten aan de natuur en het milieu. Iedereen is in de natuur welkom, ongeacht religieuze overtuigingen. Op deze natuurbegraafplaats worden de graven op een milieuvriendelijke, ecologische wijze onderhouden. Op deze manier hebben mens, dier en plant voordeel bij deze begraafplaats. Zo kan er in alle rust afscheid worden genomen van een dierbare.

Afscheid

Op Natuurbegraafplaats Friesland kan de afscheidsplechtigheid midden in de natuur plaatsvinden. Er kan volledig zelf bepaald worden hoe de ceremonie verloopt. De begraafplaats beschikt over een ceremoniële ruimte in de buitenlucht, waar men zowel voorafgaand aan als ter afsluiting van de begrafenis samen kan komen. Als er sprake is van slecht weer kan er gebruikt worden gemaakt van verschillende locaties in de buurt. Ook los van de weersomstandigheden kan er een mooie locatie buiten het terrein worden gebruikt voor de dienst, waarna een kleine kring van nabestaanden de overledene naar de laatste rustplaats brengt. Dit mag onder begeleiding van muziek. Met respect voor overledenen, nabestaanden en de natuur mogen er buiten de begrafenis bijzondere activiteiten plaatsvinden rondom een graf.

De ligplaats

Door in alle vrijheid wandelen over het terrein kan er een plaats worden gereserveerd. Het gebied heeft een uitgebreid stelsel van wandelpaden om over te wandelen. Als gedenktekens mag er een boom, struik, zwerfkij of ander natuurlijk element met minimale tekst gebruikt worden. “Zoals de mens deel uitmaakt van de kringloop van de natuur, maakt ook het natuurgraf er deel van uit” zegt de organisatie, hun zorg voor het milieu uitsprekend. Een graf op deze begraafplaats wordt niet geruimd, het grafrecht is eer eeuwig. Zo zijn er geen zorgen voor nabestaanden en kunnen overledenen ‘voor altijd in de natuur opgaan’.

Een natuurlijke uitvaart

Een natuurbegraafplaats is een perfecte plaats om een natuurlijke uitvaart, ook bekend als Groene Uitvaart, te organiseren. Bij de uitvaart wordt dan gebruik gemaakt van duurzame en/of biologische materialen, wat mooi aansluit bij een natuurlijke omgeving. De meeste natuurbegraafplaatsen stellen het verplicht om natuurlijk afbreekbare materialen te gebruiken, wegens de zorg voor het milieu. Wij dragen graag bij aan deze zorg en maken daarom al onze producten van dit soort materialen. Onze Zachte lijkwade is bijvoorbeeld gemaakt van biologisch katoen, onze Hennep lijkwade van biologische hennep en onze Dikke lijkwade van biologische molton.

Natuurbegraafplaats Friesland