Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Natuurbegraafplaats Elspeterbos

  1. Home
  2. »
  3. Natuurbegraafplaats Elspeterbos
Contact Information
Address:
Vermeerlaan 46, 3723 EN Bilthoven, Nederland, 3723EN
Description:

Natuurbegraafplaats Elspeet

Word één met de natuur

In het Elspeterbos, een gebied van ongeveer 500 hectare gelegen ten oosten van het dorp Elspeet (gemeente Nunspeet), is er sinds 1 november 2019 Natuurbegraafplaats Elspeterbos geopend. Dit is een gebied waar overledenen te midden van de natuur begraven kunnen worden. Een prachtige laatste rustplek…

Levendige natuur

Tijdens een wandeling op het oude deel van het bos zult u veel karakteristieke eiken en beuken tegen komen. Het jongere deel van het bos is gevarieerder met douglas spar, grove den, lariks en fijnspar. Het stuk natuur is enorm levendig met kleine dieren als dassen, boommarters en vossen. Ook eekhoorns, konijnen en hazen zijn hier niet weg te denken, evenals herten. In de lucht is het er ook verre van leeg, met bosvogels als de houtduif, de vink, de zanglijster, de merel en het roodborstje. Wie stil staat en goed luistert, kan ook de spechten horen die met hun karakteristieke geluid de bomen bekloppen. Mocht u benieuwd zijn naar het landschap, dan vindt u hier een impressie.

Zorg voor rust en natuur

Natuurbegraafplaats Elspeterbos draagt enorm veel zorg voor het waarborgen van eeuwige grafrust, en het verhogen van de natuurkwaliteit van het landgoed. Om dit te waarborgen hebben ze twee stichtingen opgericht. Stichting Natuurbegraafplaats Elspeterbos verzorgt de beheersactiviteiten zoals de uitgifte van de grafrechten, en De Stichting tot Instandhouding van Natuurbegraafplaats Elspeterbos heeft tot doel de natuurkwaliteit van het landgoed te verhogen en de relatie mens en natuur te bevorderen. Door de opbrengsten van de natuurbegraafplaats te gebruiken voor het vitaliseren van het eiken-beukenboombos, worden verbetering en veiligstelling van de natuurwaarden gecombineerd met het voldoen aan een vraag in de samenleving naar deze nieuwe vorm van begraven.

Natuurbegraafplaats Elspeterbos

Vliegend hert

Vrijwel iedereen heeft in de natuur of op een afbeelding wel een hert, ree of wild zwijn gezien. Maar in het Elspeterbos leeft een kleine populatie van een heel bijzondere en beschermde insectensoort: het vliegend hert, een van de meest spectaculaire insecten van Nederland. De geweivormige kaken van het mannetje zijn heel herkenbaar. Hij wordt ongeveer 8 cm groot; het vrouwtje wordt aanzienlijk kleiner en mist ook de opvallend grote kaken. Die kaken worden overigens niet gebruikt om mee te eten, maar om vrouwtjes en mannelijke rivalen te imponeren.

Natuurlijk afscheid op natuurbegraafplaats Elspeterbos

Het prachtige Elspeterbos leent zich perfect voor het organiseren van een natuurlijk afscheid. Een natuurlijk afscheid, ook bekend als Groene Uitvaart, is georganiseerd met gebruik van duurzame en/of biologische materialen. Uit respect voor de natuur mogen er op een natuurbegraafplaats geen stoffen gebruikt worden die niet natuurlijk afbreekbaar zijn. De producten die wij maken zijn daarom allemaal biologisch en/of duurzaam geproduceerd, én natuurlijk afbreekbaar. Het biologisch katoen van onze Dikke lijkwade is bijvoorbeeld GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat het hele productieproces verloopt met respect voor mens en natuur. Onze Takkenbaar en Schaal van Wilgentenen, gemaakt van duurzaam geteelde wilgentenen, passen perfect bij een natuurlijke uitvaart in een natuurgebied.

Tarieven Natuurbegraafplaats Elspeet

Benieuwd naar de kosten van natuurbegraven? Vergelijk de tarieven van alle natuurbegraafplaatsen.

Send message to moderator