Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest

  1. Home
  2. »
  3. Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest
Contact Information
Address:
Oostelbeers, Doctor Jan van de Mortellaan 3, Oost-, West- en Middelbeers, Nederland, 5091 JJ
Description:

Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest

502 hectare natuur

Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest maakt deel uit van landgoed Baest, een van de oudste en mooiste landgoederen in die regio. Het landschap van 502 hectare omvat prachtige stukken bos, weide en waterpartijen met een rijke afwisseling van flora en fauna. Deze plek wordt overheerst door aangename rust en stilte en heeft een rijke historie.

Landgoed Baest

De rijke historie van het landgoed begint in 1225, toen het woud in bezit was van de abdij van Berne. In het hart van  het landgoed lag er toen, en nu nog steeds, een middeleeuwse nederzetting genaamd ‘Baester Hoeven’. Het gebied is in handen geweest van verschillende kerkelijke instanties, waarna het landgoed in 1774 door een particulier, Johannes Baptist van Bommel, gekocht is. De generaties na hem hebben  een groot aandeel gehad in de huidige verschijningsvorm van het landgoed. Zij breidden het terrein uit; ze lieten er, naast het een omgracht herenhuis en twee boerderijen die er stonden, drie langgevelboerderijen bouwen.

Natuurbegraafplaats bos van de heilige geest

Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest

Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest is niet de eerste die een deel van het gebied als begraaf Bronstijd gelegen. De naam ‘Bos van de Heilige Geest’ is ontstaan toen de eigenaren van het terrein navraag deden bij boeren en omwonenden wie de namen wisten van de verschillende bossen, weilanden. Het bos in het zuidwesten bleek de naam ‘Bos van de Heilige Geest’ te dragen. Het lag voor de hand om dit stuk bos te gebruiken voor een natuurbegraafplaats.

De Eikehoef

De natuurbegraafplaats biedt de mogelijkheid om in ‘De Eikehof’ afscheidsdiensten en condoleances te houden. Live muziek is van harte welkom bij deze diensten. Alle moderne techniek voor het tonen van beelden en ten gehore brengen van muziek is aanwezig. Bij de ligplaats mogen een week lang bloemen gelegd worden, waarna het graf onherkenbaar op kan gaan in de natuur. De coordinaten worden geregistreerd zodat de plaats kan gevonden, en eigen herkenningspunten zijn er genoeg.

Voor meer informatie over het terrein en beeldmateriaal kunt u terecht op hun website.

Milieubewust afscheid

Een natuurbegraafplaats is de perfecte plaats voor het organiseren van een milieubewust afscheid. Vaak is het verplicht om op een natuurbegraafplaats gebruik te maken van natuurlijk afbreekbare producten, zodat de natuur niet beschadigd wordt door schadelijke stoffen. Wij zijn blij om te zien dat er steeds meer interesse ontstaat voor het organiseren van een Groene Uitvaart. Om deze groei te ondersteunen zijn al onze producten gemaakt van natuurlijk afbreekbare materialen. Voor een Groene Uitvaart kunt u bijvoorbeeld onze Spijkerstof lijkwade en de Aardeplank gebruiken, of onze Dikke lijkwade en de Tulp draagbaar.

Tarieven Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest

Benieuwd naar de kosten van natuurbegraven? Vergelijk de tarieven van alle natuurbegraafplaatsen.

Send message to moderator