Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Het ontwerp van de Tulp draagbaar

Aan het ontwerp van de Tulp draagbaar ligt een interessant verhaal ten grondslag.

Het ontwerp van de Tulp draagbaar

De Tulp draagbaar is ontworpen in samenwerking met Monique Rang, de oprichtster van Wikkelgoed. Zij heeft dit idee samen met haar zoon Robbe, inmiddels eigenaar, ontwikkeld. Het ontwerp van de Tulp draagbaar is ontstaan vanuit de behoefte om een vorm te creëren die nog niet bestond. Een baar met zes hoeken was er toen nog niet, terwijl dit de vorm is van de klassieke kist. Door deze vorm te gebruiken voor een baarplank ontstaat er een mooie open versie van de kist. De schuin opstaande randen geven de Tulp draagbaar een extra elegant karakter.

Het ontwerp van de Tulp draagbaar

‘Tulipan’

De tulp draagt veel verhalen met zich mee. Tegenwoordig doet de tulp snel denken aan Holland, maar oorspronkelijk komt de tulp uit Turkije. Sultans droegen de bloem vaak op hun tulband. Zo ontstond de naam ‘Tulipan’, die later verbasterd is naar de naam tulp.

Vergeving

De verschillende kleuren tulp hebben een eigen symbolische waarde. Zo is de witte tulp een symbool voor vergeving. Dit is een erg passende betekenis bij het serene smetteloze wit van deze bloem.

Liefde

De kleur rood wordt het sterkst geassocieerd met de liefde, de rode tulp staat dan ook symbool voor ware liefde. Het geven van een rode tulp is een teken van genegenheid. De rode kleur draagt ook een associatie met bloed, verwantschap.

Adellijkheid

De paarse tulp doet denken aan paars bloed, de adellijke afkomst. Een mooi symbool voor koninklijke waardigheid. Ook worden paarse tulpen geassocieerd met rust en spiritualiteit.

Pupulierenhout

Het populierenhout van deze opbaarplank heeft een bijzonder zachte textuur. Het hout is licht van kleur, wat mooi past bij de verschillende betekenissen van de tulp. Hierdoor kan er namelijk met een Gekleurde lijkwade een keuze gemaakt worden voor een van de symbolen. Ook kan de precieze invulling van de symboliek open gelaten worden door te kiezen voor een ongekleurde wade.