Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Natuurbegraafplaats Hillig Meer

Natuurbegraafplaats Hillig Meer is gelegen in het bosgebied van de Hondsrug in Drenthe, vlakbij Eext.

Natuurbegraafplaats Hillig Meer maakt deel uit van Landgoed Heidehof, een bijzonder landgoed met een eeuwenoude traditie als gedenkplaats. Dit landgoed heeft levendig begroeide stukken bos aan de rand van een prachtig meer.

Natuurbegraafplaats Hillig MeerEeuwenoude gedenkplaats

Op het landgoed van Hillig Meer zijn overblijfselen van vele duizenden jaren geologische, ecologische en cultuurhistorisch geschiedenis te vinden. Er liggen hier oude grafheuvels die er zijn achtergelaten door de prehistorische mens. De geschiedenis die te zien is in het landschap gaat twee ijstijden terug. Er is een gletsjerkuil te zien, er zijn hoogvenen en twee pingo ruïnes.

Natuurbegraafplaats Hillig Meer

De organisatie van begraafplaats Hillig meer ziet natuurbegravingen als de meest natuurlijke manier om een overledene te begraven. “De natuur ontfermt zich over het lichaam en het graf”. Door het eeuwigdurende grafrecht blijft de natuur in het bosgebied beschermd. Zo biedt de natuur ons een mooie gedenkplaats en bieden wij de natuur zekerheid.

Natuurbegraafplaats

Bij Hillig Meer kunt u over het terrein wandelen om een mooie plaats te vinden voor een dierbare of uzelf. Op deze natuurbegraafplaats wordt er veel vrijheid gegeven om de uitvaartceremonie op een eigen manier te doen. Mensen met elke levensbeschouwing, geloofsovertuiging en culturele achtergrond zijn er welkom. De organisatie biedt graag alle ruimte en tijd voor persoonlijke wensen. Er wordt veel waarde gehecht aan respect voor de overledene en de natuur.

Natuurlijke uitvaart

De kist, urn of mand waarvoor wordt gekozen bij het organiseren van een uitvaart dient op een natuurbegraafplaats volledig natuurlijk afbreekbaar te zijn. Aangezien wij iedereen graag de mogelijkheid bieden hun uitvaart zo te organiseren als zij willen, voldoen al onze producten aan deze voorwaarde. Er kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van onze Schaal van Wilgentenen, onze Takkenbaar, onze Zachte Lijkwade en onze Matka zijde lijkwade. Bij een uitvaart kan er een gedenkteken aan de ligplaats worden toegevoegd. Hillig Meer biedt gratis een boomschijf aan met een inscriptie. Deze gedenktekens worden gemaakt door kunstenaar Johanna Nijlunsing.