Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Natuurbegraafplaats Bergerbos

Deze natuurbegraafplaats is gelegen in het Midden-Limburgse St. Odilliënberg.

Natuurlijke uitvaart

Natuurbegraafplaats Bergerbos beschikt over een prachtig ontmoetingscentrum dat ontworpen is vanuit antroposofisch oogpunt. Dit centrum heeft naast een ruimte voor kleine, intieme gezelschappen ook een zaal voor 150 personen waar een uitvaart kan worden georganiseerd. Het gebouw is organisch vormgegeven en heeft een schitterende lichtinval. Het is voor een groot deel van glas gemaakt zodat het uitzicht biedt op het bos en de weidse omgeving. Naast dit ontmoetingscentrum ligt er centraal op de natuurbegraafplaats een halfronde arena voor openluchtdiensten. Deze plaats is omzoomd door leibomen die samen een natuurlijk bladerdak vormen. Op verzoek kan begraafplaats Bergerbos de gehele uitvaart organiseren.

Het Bergerbos

Het Bergerbos is een bosgebied van ruim 9 hectare waar de graven op een zelf uitgekozen plek verspreid liggen tussen de bomen. Het is een gebied dat door de begroeiing prachtig mee kleurt met de seizoenen. Gasten zijn er altijd van harte welkom. Soms zitten er dan ook familieleden met een kannetje koffie, een glaasje wijn of een boek bij een ligplaats. De ingang van het rustgevende gebied is gemarkeerd door vijf pilaren die symbool staan voor een gastvrije hand.

Monument op Natuurbegraafplaats Bergerbos

Natuurbegraafplaats Bergerbos

Natuurbegraafplaats Bergerbos is een familiebedrijf dat veel geeft om de persoonlijke wensen van overledenen en nabestaanden. Zij bieden ruimte voor mensen van alle culturen, levensbeschouwingen en religies. Er kan over het terrein gewandeld worden om een passende rustplaats uit te zoeken en een persoonlijke afscheidsceremonie voor te bereiden. Zij bieden tevens de mogelijkheid om een eigen ontwerp voor een gedenkteken te realiseren. Ook bieden zij zwerfkeien, basaltzuilen en houten gedenkplaten aan. Er mogen persoonlijke aandenkens in het graf worden gelegd, het liefst voorwerpen van natuurlijk materiaal. Respect voor de natuurlijke omgeving is namelijk een van hun uitgangspunten.

Voor meer informatie en een aantal afbeeldingen kunt u op hun website terecht.

Milieuvriendelijke producten

Bij een afscheid op een natuurbegraafplaats is het belangrijk om gebruik te maken van natuurlijk afbreekbare producten. Op die manier wordt de natuur namelijk beschermd tegen schadelijke stoffen. Omdat wij graag willen meehelpen aan het organiseren van een groene uitvaart zijn al onze producten natuurlijk afbreekbaar. Zo kunt u op een natuurbegraafplaats bijvoorbeeld gebruik maken van onze Takkenbaar, onze Schaal van wilgentenen, onze Spijkerstof lijkwade en onze Zachte lijkwade.