Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Linnen

Het linnen dat wij gebruiken voor onze dunne lijkwade en ons linnen hemd wordt geweven in een werkplaats in Duitsland.

De stoffen die in deze weverij gemaakt worden zijn volledig van linnen, er worden geen andere stoffen aan toegevoegd. Dit maakt dat het pure linnen erg zacht is en een lichte glans over zich heeft.

Linnen productie

Linnen wordt gemaakt van de vezels van de vlasplant. Bij het oogsten van dit vlas wordt er niet gemaaid, de planten worden in hun geheel uit de grond gehaald. Zo kunnen de lange vezels van het gewas optimaal benut worden. Na de oogst worden de stelen gedroogd. Als de stelen droog zijn worden de zaden vakkundig verwijderd, waarna het vlas uitgespreid wordt over een veld. Hier blijven de planten een aantal weken in de zon en regen liggen, waardoor de vezels loskomen. Deze vezels worden vervolgens gescheiden van het stro. Hierna wordt dan van de langste vezels het garen gesponnen. Wanneer van dit garen het uiteindelijke textiel wordt geweven moet er tijdens het weven een evenredige spanning op het weefsel staan. Op deze manier blijven de draden ten opzichte van elkaar gelijk, zodat de stof egaal wordt. Dit is een intensieve manier van weven die zorgt voor het mooiste, zachtste resultaat.

Linnen

Dunne lijkwade

Onze dunne lijkwade is gemaakt van zachte textiel. Dit is een soepele, grof geweven, licht glanzende wade. De beweeglijkheid van het linnen zorgt ervoor dat de stof in levendige plooien gedrapeerd kan worden. Ongeplooid heeft deze wade een serene, lichte uitstraling over zich. De dunne lijkwade koopt u via onze webshop.

Het linnen hemd

Ook ons linnen hemd is gemaakt van textiel uit deze weverij. Dit eenvoudige linnen hemd kan bij een opbaring worden gebruikt in plaats van eigen kleding. Aan de hals opent het hemd zich als een bloem. Het hemd heeft middenvoor een stolplooi die op de borst met vier parelmoeren knoopjes is vastgezet.